Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Εισήγαν λαθραία ποτά και τα διακινούσαν στη βόρεια Ελλάδα

Εισήγαν λαθραία ποτά και τα διακινούσαν στη βόρεια Ελλάδα

Έπεσε σε τυχαίο μπλόκο αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. το Ι.Χ. φορτηγό στο οποίο επέβαιναν δυο Έλληνες στα Γρεβενά και, κατά τον έλεγχο που ακολούθησε

Έπεσε σε τυχαίο μπλόκο αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. το Ι.Χ. φορτηγό στο οποίο επέβαιναν δυο Έλληνες στα Γρεβενά και, κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι διακινούσαν στη δυτική Μακεδονία μεγάλες ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών τις οποίες είχαν εισάγει λαθραία από το εξωτερικό και άλλαζαν τις ετικέτες στα μπουκάλια!

Όταν συνελήφθησαν, οι δυο λαθρέμποροι ηλικίας 53 και 57 χρόνων μετέφεραν 660 φιάλες με διάφορα οινοπνευματώδη ποτά χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Όμως, οι έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ασφαλείας, έφεραν στο φως άλλες 408 λαθραίες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, 15 πακέτα με ετικέτες από διάφορες μάρκες ποτών σε ελληνική γραφή, ένα κουτί με ξεκολλημένες ξενόγλωσσες ετικέτες αλκοολούχων ποτών, διάφορα σύνεργα απόξεσης, αποκόλλησης και επικόλλησης ετικετών και 39 λαθραία πακέτα τσιγάρων!

Οι δυο δράστες έβγαζαν τις ξενόγλωσσες ταινίες σφράγισης και τις ετικέτες και κολλούσαν στα μπουκάλια πλαστές ελληνικές επιγραφές, με σκοπό να τις διαθέσουν προς πώληση στην αγορά.


Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο Καστοριάς για την επιβολή των προβλεπόμενων δασμών, ενώ κατασχέθηκε και το φορτηγό του 53χρονου. Οι δυο «συνεταίροι» παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών κατηγορούμενοι για παραβάσεις των νόμων περί φορολογίας και πλαστογραφίας και του Τελωνειακού Κώδικα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!