Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ο αυξημένος ΦΠΑ τσιμπάει προς τα πάνω και την βενζίνη

 
Ο αυξημένος ΦΠΑ τσιμπάει προς τα πάνω και την βενζίνη

Με μπαράζ αυξήσεων στους έμμεσους φόρους θα καλυφθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2018 και να ξεπεράσει τις ενστάσεις των δανειστών και όπως όλα δείχνουν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ σε 24% από 23% που είναι τώρα. Η αύξηση του ΦΠΑ θα αφορά και στη βενζίνη, η λιανική τιμή της οποίας -σε συνδυασμό με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά τουλάχιστον 5 λεπτά το λίτρο.

Σύμφωνα με την ελληνική πρόταση που έφερε στο φως η "Καθημερινή", η οποία φέρεται να έχει γίνει αποδεκτή από τους δανειστές, ο ανώτερος συντελεστής θα αυξηθεί κατά μία μονάδα στο 24%, δηλαδή στο υψηλότερο σκαλί της Ευρωζώνης, μαζί με τη Φινλανδία.

Η αύξηση αυτή σημαίνει πρακτικά ανατιμήσεις στο καλάθι της νοικοκυράς, αφού "φουσκώνουν" οι τιμές σε:

 Σουβλάκια με προσθήκες (λαχανικά, μπέικον κ.λπ.)

 Αλλαντικά - Κονσέρβες- Σάλτσες

Γεμιστά ζυμαρικά

Μαργαρίνη

 Καφές - Τσάι - Κακάο

 Ηλιέλαιο - Αραβοσιτέλαιο

 Ζάχαρη * Τσίχλες - Καραμέλες- Σοκολάτες Μπισκότα - Γκοφρέτες

Παγωτά

Κορν Φλέικς - Μπάρες δημητριακών

Ψωμί τοστ - Ψωμί γεμιστό (ελιές, σταφίδες κ.λπ.)

Φρυγανιές

 Τυρόπιτες - Πίτσες Χυμοί φρούτων Μπύρες- Οινοπνευματώδη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!