Ξανθός: Ενίσχυση του νοσοκομείου Κιλκίς με προσλήψεις και χρηματοδότηση

Ξανθός: Ενίσχυση του νοσοκομείου Κιλκίς με προσλήψεις και χρηματοδότηση

Πρόκειται για το ίδρυμα που σηκώνει όλο το βάρος της περίθαλψης των προσφύγων από την Ειδομένη

Ενίσχυση του νοσοκομείου Κιλκίς, το οποίο σηκώνει όλο το βάρος της περίθαλψης τωνπροσφύγων από την Ειδομένη, υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στην περιοχή.

Με φόντο τους… ψύλλους και τους κοριούς που έχουν «αλώσει» κάποιες κλινικές του νοσοκομείου όπως η παιδιατρική και η μαιευτική, σύμφωνα με την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα ενισχυθεί το προσωπικό και τη διοίκηση ότι θα λάβει συμπληρωματική επιχορήγηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, επίκειται ο άμεσος διορισμός δύο επικουρικών γιατρών (1 παιδοψυχίατρος και 1 μαιευτήρας) και υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη 8 θέσεων σε επικουρικό προσωπικό και 9 θέσεων μόνιμων εργαζόμενων από την επόμενη δέσμη των 2.440 προσλήψεων που θα προκηρυχθούν.

Επιπλέον, θα ικανοποιηθεί το αίτημα του νοσοκομείου για την πρόσληψη 4 ακόμα επικουρικών γιατρών ενώ μέσα στον Απρίλιο θα τοποθετηθεί και επιπλέον προσωπικό από την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ενίσχυση συγκεκριμένων δομών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχει ήδη εκταμιευθεί από την 3η ΥΠΕ συμπληρωματική επιχορήγηση ύψους 400.000 ευρώ για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει ενώ παράλληλα έχει εκταμιευθεί το 100% του προϋπολογισμού του νοσοκομείου έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα στον εφοδιασμό του.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις