Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πόλη-φάντασμα οι Βρυξέλλες μία μέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Πόλη-φάντασμα οι Βρυξέλλες μία μέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Οι κάτοικοι των Βρυξελλών προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που άφησε πίσω της η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι των Βρυξελλών ένα εικοσιτετράωρο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης όπου η ημέρα ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο με την χθεσινή που κυριολεκτικά θύμιζε μία πόλη φάντασμα. Η κίνηση στους δρόμους είναι ελάχιστη ενώ παντού υπάρχει στρατός και αστυνομία που κάνουν ελέγχους και φρουρούν τα πολλά και σημαντικά κτίρια της πόλης.

Οι Βρυξέλλες ζουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την πόλη να έχει μετατραπεί σε φρούριο. Κάτι φυσιολογικό άλλωστε αφού σε πολλές συνοικίες της πόλης συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση και του τρίτου τρομοκράτη που έχει διαφύγει μετά την επίθεση.




Πάντως οι αρχές των Βρυξελλών κάνουν ότι είναι δυνατόν για να επανέλθει η πόλη σε μία υποτυπώδη κανονικότητα. Αρκετές από τις γραμμές των λεωφορείων λειτουργούν ενώ το ίδιο ισχύει και για κάποιες διαδρομές του μετρό, αν και εκεί υπάρχουν έντονα μέτρα ασφαλείας με έλεγχο όλων όσων μπαίνουν και βγαίνουν από τους σταθμούς. To αεροδρόμιο της πόλης παραμένει και σήμερα κλειστό ενώ είναι άγνωστο προς το παρόν πότε θα ανοίξει εκ νέου και υπό ποιές συνθήκες.

Τα καταστήματα και γενικά η αγορά της πόλης αναμένεται να λειτουργήσει σήμερα σε πιο κανονικούς ρυθμούς, καθώς οι αρχές της πόλης θέλουν να περιοριστούν οι οικονομικές απώλειες όπως είχε συμβεί την προηγούμενη φορά όταν μετά την επίθεση στο Παρίσι και τις έρευνες στις Βρυξέλλες για τους τρομοκράτες, η πόλη και η αγορά της είχε νεκρώσει εντελώς, προκαλώντας σημαντικές οικονομικές απώλειες στους επαγγελματίες της πόλης. Μάλιστα η κατάσταση είναι πιο πιεστική αυτή τη φορά, καθώς διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, όπου η αγοραστική κίνηση στην πόλη είναι ιδιαίτερα σημαντική και επωφελής για τα οικονομικά της μεγέθη.



Από εκεί και πέρα, η πόλη και η χώρα βρίσκονται σε τριήμερο πένθος, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα υπάρξει ενός λεπτού σιγή απ' άκρη σε άκρη στο Βέλγιο. Όπως και να έχει πάντως οι κάτοικοι της πόλης αλλά και οι χιλιάδες διπλωμάτες και υπάλληλοι των Ευρωπαϊκών θεσμών που εργάζονται σ' αυτήν προσπαθούν να συνέλθουν από το πρώτο σοκ της τρομοκρατικής επίθεσης και να ξαναφέρουν την πόλη στην γνώριμη κατάστασή της.










Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!