Αυξημένα μέτρα ασφαλείας από ΕΛ.ΑΣ. μετά τις επιθέσεις

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας από ΕΛ.ΑΣ. μετά τις επιθέσεις

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται από χθες η ΕΛ.ΑΣ. μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου έχουν έρθει σε επαφή με την ΕΥΠ, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία για τους βομβιστές.

Στον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζεται με μικρές παραλλαγές ύστερα από τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις συμπεριλαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους «χαρακτηρισμένους» στόχους, όπως οι πρεσβείες, τα σχολεία και οι επιχειρήσεις χωρών όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Γαλλία και φυσικά οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, σε αστυνομικό κλοιό -αν και όχι απαραίτητα «ορατό»- βρίσκονται λιμάνια, αεροδρόμια και μεγάλα εμπορικά κέντρα. Εχει δοθεί εντολή για έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση εντοπισμού ασυνόδευτων δεμάτων.

Σε σταθμούς του μετρό, όπως και στο «Ελ. Βενιζέλος», οι περιπολίες έχουν αυξηθεί. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο αεροδρόμιο δόθηκε εντολή για εγρήγορση και αυξημένη προσοχή. Πυροτεχνουργοί και δυνάμεις της ΕΚΑΜ είναι σε ακτίνα δράσης προκειμένου να σπεύσουν αν χρειαστεί.

Οι Αρχές αναζητούν ύποπτα άτομα και αφίξεις από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες άλλων χωρών, η Αντιτρομοκρατική αναζητά στοιχεία που θα μπορούσαν να συνδέουν τους βομβιστές με τυχόν παρουσία τους στην Ελλάδα ή επαφές τους στη χώρα μας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις