Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σόιμπλε: Δύσκολο το ασφαλιστικό, αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος να προχωρήσει η μεταρρύθμιση


Σόιμπλε: Δύσκολο το ασφαλιστικό, αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος να προχωρήσει η μεταρρύθμιση

Την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων χαιρέτισαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Μισέλ Σαπέν.

Ο Σόιμπλε είπε πως κατά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας επιτεύχθηκε πρόοδος αν και η Αθήνα «θα πρέπει να κάνει ακόμη μερικά πράγματα».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ παραδέχτηκε ότι ένα από τα σημεία που συζητούνται ακόμη, αυτό που αφορά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, είναι ένας τομέας «ιδιαίτερα δύσκολος πολιτικά» αλλά διαβεβαίωσε ότι όλες οι πλευρές «αναζητούν έναν τρόπο» ώστε ηΕλλάδα να μπορέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το καλοκαίρι.

Σαπέν: «Λίγη κατανόηση για την κατάσταση στην Ελλάδα»

"Μέχρι τώρα έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους. Είναι μια κυβέρνηση αποφασισμένη, την οποία θα πρέπει να μπορέσουμε να στηρίξουμε", είπε από την πλευρά του ο Σαπέν, με την ευκαιρία της παρουσίασης, στο Βερολίνο, του βιβλίου των δύο υπουργών που στα γαλλικά τιτλοφορείται "Ποτέ χωρίς την Ευρώπη".

"Το να διαχειρίζεται κανείς ταυτόχρονα το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό και τα μέσα που απαιτούνται για τη φιλοξενία των προσφύγων είναι περίπλοκο, δεν υπάρχουν πολλές κυβερνήσεις που θα αντεπεξέρχονταν σε κάτι τέτοιο", συνέχισε ο Γάλλος υπουργός ζητώντας "λίγη κατανόηση για την κατάσταση" στην Ελλάδα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!