Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Επιπλέον 30.000 θέσεις φιλοξενίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση - Προτεραιότητα η εκκένωση της Ειδομένης



Τη δημιουργία άλλων 30.000 θέσεων φιλοξενίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέσω του Γιώργου Κυρίτση.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής Πολιτικής, ο εκπρόσωπος Τύπου του διυπουργικού οργάνου συντονισμού, τόνισε πως συζητήθηκαν «όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ζητήματα της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Κινητοποιηθήκαμε ήδη και έχουμε καλύψει σε μεγάλο βαθμό τα ζητήματα που απορρέουν από τη συμφωνία».

Σε πρώτη φάση, είπε ο κ. Κυρίτσης, αναβαθμίζεται η υπηρεσία πρώτης υποδοχής σε γενική γραμματεία. «Συζητήσαμε την πρόσληψη εποχικού προσωπικού για τη στελέχωση της γραμματείας», επεσήμανε.

Ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε επίσης πως είναι έτοιμα τα σχέδια για την συμφωνία επανεισδοχής προς την Τουρκία και ανακοίνωσε πως εντός 20 ημερών θα δημιουργηθούν ακόμη 30.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Προτεραιότητά μας είναι η εκκένωση της Ειδομένης, είπε ο κ. Κυρίτσης και επεσήμανε ότι «δίνουμε βάση στην ενημέρωση των προσφύγων και στα μέσα μετακίνησής τους προς τις δομές που υπάρχουν.

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως οι ενέργειες της κυβέρνησης αφορούν την εντατικοποίηση της ενημέρωσης των προσφύγων στην Ειδομένη. Η εκστρατεία θα αφορά την ενημέρωσή τους για τις υφιστάμενες δομές φιλοξενίας, ενώ θα γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι έχουν κλείσει τα σύνορα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!