Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ειδομένη: Αναχώρησε για Βέροια το πρώτο από τα 20 λεωφορεία

Ειδομένη: Αναχώρησε για Βέροια το πρώτο από τα 20 λεωφορεία

Αναχώρησε λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα για τη Βέροια το πρώτο από τα συνολικά 20 λεωφορεία που έφτασαν νωρίς το πρωί στην Ειδομένη με σκοπό να μεταφέρουν όσους πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν, σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης.

Την ίδια ώρα, η ομάδα προσφύγων που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, προσπάθησε με συνθήματα να αποτρέψει αυτούς που έφευγαν.

Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει σιωπηρή διαμαρτυρία για περίπου μισή ώρα.

Μια ακόμη ομάδα προσφύγων ενημερώνεται αυτή την ώρα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προκειμένου να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι.

Μία νεαρή Σύρια, η Ντόχα, η οποία βρίσκεται εδώ και 39 ημέρες στην Ειδομένη, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συνθήκες στον καταυλισμό έχουν καταστεί ανυπόφορες και θέλει να δώσει την ευκαιρία στο παιδί της να ζήσει καλύτερα για όσο διάστημα χρειαστεί να περιμένουν στην Ελλάδα έως ότου μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!