Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Στην Κατερίνη μεταφέρονται 100 μετανάστες από το λιμάνι του Πειραιά



Σε κέντρο φιλοξενίας στην Κατερίνη μεταφέρονται με πούλμαν 100 μετανάστες και πρόσφυγες, από τους 260 συνολικά που έφθασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με δύο πλοία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περισσότεροι αρνήθηκαν να επιβιβαστούν, φοβούμενοι ότι θα εγκλωβιστούν σε κάποιο κέντρο προσωρινής εγκατάστασης.

Λόγω των αυξημένων αναγκών από σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά θα διανέμει μερίδες φαγητού και ο στρατός, ενώ η διοίκηση του ΟΛΠ τοποθέτησε ήδη περισσότερες παροχές νερού.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης μιλώντας χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι χώροι που διαμένουν οι μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά δεν είναι οι κατάλληλοι και η συνεχής παραμονή των ανθρώπων αυτών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.

Προσθέτει ότι η πολιτεία θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σε οργανωμένους χώρους, προκειμένου να μπορεί να υπάρχει ατομική υγιεινή, αφού ενόψει του καλοκαιριού αυξάνονται οι κίνδυνοι για θέματα υγείας και λόγω της ζέστης.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!