Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Θα οδηγηθούμε σε μονομερείς ενεργείες γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς

Μουζάλας: Θα οδηγηθούμε σε μονομερείς ενεργείες γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς

«Είναι σαφές ότι όσο αυξάνονται οι διαψεύσεις μας θα οδηγηθούμε και εμείς σε μονομερείς ενέργειες όχι επειδή θέλουμε αλλά επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς» δήλωσε ο υπουργός στο euronewsΤην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες μετά τα όσα έχουν συμβεί σε διπλωματικό επίπεδο το τελευταίο διάστημα προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Μουζάλας.

«Είναι σαφές ότι όσο αυξάνονται οι διαψεύσεις μας θα οδηγηθούμε και εμείς σε μονομερείς ενέργειες όχι επειδή θέλουμε αλλά επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στο euronews.

O κ. Μουζάλας επέμεινε ότι η Αυστρία έκανε «εχθρική ενέργεια» με την πρωτοβουλία της να προχωρήσει στη διάσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. «Η Αυστρία ήταν μια φιλική χώρα, κάνει μια εχθρική ενέργεια, δεν τη χαρακτηρίζουμε εχθρική χώρα, χαρακτηρίζουμε όμως με σαφήνεια αυτή της την κίνηση εχθρική και επώδυνη και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη» λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα η Ελλάδα δεν ζήτησε ούτε και έλαβε μια δέσμευση για ανάκληση των πρόσφατων μέτρων λέγοντας ότι «είπαμε ότι περιμένουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την εφαρμογή των γραπτών και προφορικών δεσμεύσεων που πήραμε στην περασμένη Σύνοδο. Κοιτάξτε, εμείς τις υποχρεώσεις μας τις έχουμε κάνει. Περιμένουμε την αλληλεγγύη».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!