Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Σε ισχύ η εκεχειρία στη Συρία



Σε ισχύ βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να παρατηρεί ελάχιστα, μεμονωμένα ένοπλα επεισόδια μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών στρατευμάτων.

«Η πλήρης εφαρμογή της απόφασης, στην οποία περιλαμβάνεται η απρόσκοπτη και ζωτικής σημασίας παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι η καλύτερη ευκαιρία μας για να περιοριστεί η ωμή βία στη Συρία. Αυτό που έχει σημασία τώρα δεν είναι η διατύπωση της απόφασης αλλά εάν αυτή θα φέρει πραγματικές αλλαγές επί του πεδίου και θα μειώσει τα δεινά του συριακού λαού για να δημιουργηθεί χώρος και αξιοπιστία για τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία για την επανάληψη της πολιτικής διαπραγμάτευσης», αναφέρει ο Μπαν Κι Μουν γ.γ. του ΟΗΕ.

Η εδραίωση της εκεχειρίας επιβεβαιώνεται και από το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ας σημειωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Υποστήριξης (βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία) δεν συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός.

Kατά τη διάρκεια της εκεχειρίας, θα διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους πληθυσμούς.

Οι ΟΗΕ περιγράφει την παύση των εχθροπραξιών ως ένα βήμα που μπορεί να αποτελέσει προάγγελο μιας πιο επίσημης συμφωνίας, σε μεταγενέστερο στάδιο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!