Η Ρούπα επιχείρησε να απελευθερώσει τον Μαζιώτη με ελικόπτερο

Η Ρούπα επιχείρησε να απελευθερώσει τον Μαζιώτη με ελικόπτερο

Η ψυχραιμία ενός πιλότου απέτρεψε την τελευταία στιγμή την προσπάθεια της Πόλας Ρούπα να βοηθήσει τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το όπλο που χρησιμοποίησε η καταζητούμενη συνδέθηκε από άντρες της ΕΛ.ΑΣ με όπλο, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από τον Μαζιώτη κατά τη διάρκεια ληστείας στην Κλειτορία Αχαΐας τον Μάρτιο του 2014.

Ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 13:45 από την περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας. Ο πιλότος γνώριζε ότι από την Αργολίδα θα έκανε έναν ενδιάμεσο σταθμό στο χωριό Θεολόγο Φθιώτιδας για να παραλάβει πέντε άτομα και στη συνέχεια θα συνέχιζαν το ταξίδι τους για την Κύθνο.

Περίπου μισή ώρα μετά την απογείωση, η Πόλα Ρούπα απείλησε τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου με όπλο και του ζήτησε να αλλάξει πορεία. Ο πιλότος προσπάθησε να αφοπλίσει την καταζητούμενη, με αποτέλεσμα εκείνη να πυροβολήσει και να αρχίσει να χάνει ύψος το ελικόπτερο. Τελικά, κατόπιν προσπαθειών του κυβερνήτη αποφεύχθηκε η πρόσκρουση στο έδαφος και το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή, μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών.
Μετά την προσγείωση, η Ρούπα κατέφερε να διαφύγει αλλά άφησε μέσα στο ελικόπτερο έναν γεμιστήρα όπλου. Κατά την αυτοψία, η οποία διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη τριών οπών στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου, δύο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα και μίας στην κονσόλα οργάνων, ενώ μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


o μεταλλικός γεμιστήρας πυροβόλου όπλου, ο οποίος περιείχε δεκατρία (13) φυσίγγια,
o κάλυκας και φυσίγγιο πυροβόλου όπλου,
o ζεύγος ακουστικών και
o μεταλλικός γεμιστήρας πυροβόλου όπλου, που παρέδωσε ο κυβερνήτης.





Η Πόλα Ρούπα κατάφερε να ναυλώσει το ελικόπτερο χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο ταυτότητας, υπό τα στοιχεία Αρβανίτη Χρηστίνα του Φωτίου και της Γεωργίας με ημερομηνία γέννησης 20-04-1971 στην Αθήνα Αττικής και αριθμό ΑΒ288196, εκδοθέν από το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού.

Όλα τα στοιχεία κατασχέθηκαν και εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Τον Ιούνιο του 2006 και τον Φεβρουάριο του 2009 με ελικόπτερο απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού οι Βασίλης Παλαιοκώστας, που μέχρι σήμερα παραμένει άφαντος, και ο Άλκετ Ριζάι. Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων επιχείρησε να πραγματοποιήσει και ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός τον Απρίλιο του 2013.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις