Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι και ο εκδότης που συνελήφθησαν για εκβιασμό



Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα του 42χρονου ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και των δύο δημοσιογράφων ηλικίας 35 και 50 ετών, που συνελήφθησαν από τη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής με την κατηγορία του εκβιασμού.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης της Δίωξης Εκβιαστών, ενώ γίνεται λόγος εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, πρόκειται για τον Γιώργο Μαυρίκο, εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» και τους Παναγιώτη Μουσά και Χρήστο Φράγκο. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ο τελευταίος υπέγραφε το θέμα που ανέδειξε σήμερα το left.gr σχετικά με τον ρόλο της google... για να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώτος δημοσιογράφος μάλιστα ήταν στο γραφείο τύπου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πλησίαζαν επιχειρηματίες, τραπεζίτες και επικεφαλής εταιρειών ζητώντας χρηματικά ποσά προκειμένου να μη δημοσιεύσουν συγκεκριμένα θέματα που τους αφορούσαν. Δεν αποκλείεται να υπάρχει ένα ευρύτερο κύκλωμα εκβιαστών που βρίσκεται στο χώρο της δημοσιογραφίας και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε επιχειρήσεις και πιστωτικά ιδρύματα.

Όπως αναφέρει το imerisia.gr, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να υπάρξουν ακόμη δύο ή τρεις συλλήψεις δημοσιογράφων σε ένα ευρύτερο κύκλωμα που έκανε περιουσία εκβιάζοντας με δημοσιεύματα σε εφημερίδες και blogs. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!