Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκία: Εκατό χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα με Συρία

Τουρκία: Εκατό χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα με Συρία

Περίπου 100.000 άμαχοι βρίσκονται σήμερα στους καταυλισμούς που έχουν διαμορφωθεί στη Συρία κοντά στα τουρκικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων των 35.000 Σύρων που γλίτωσαν από τις μάχες γύρω από την πόλη του Χαλεπίου, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν.

«Υπάρχουν τώρα εννέα καταυλισμοί στην άλλη πλευρά των συνόρων όπου φιλοξενούνται 100.000 άνθρωποι», δήλωσε ο Ακντογάν στους δημοσιογράφους μπροστά από το συνοριακό τουρκικό φυλάκιο Οντζούπιναρ, διευκρινίζοντας ότι ένας δέκατος καταυλισμός είναι υπό κατασκευή σε απόσταση 3 χλμ. από την Τουρκία.

Ο τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι η συρροή εκτοπισμένων στα σύνορα έχει επιβραδυνθεί εδώ και μερικές ημέρες. "Τη στιγμή που σας μιλώ, δεν υπάρχει συρροή στα σύνορα, ούτε μεγάλες μάζες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα".

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες ότι 51.000 είναι συνολικά οι άμαχοι που εκτοπίστηκαν μετά την έναρξη, την 1η Φεβρουαρίου, της επιχείρησης των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων με την υποστήριξη των μαζικών ρωσικών αεροπορικών επιδρομών εναντίον των ανταρτών στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.

Περίπου 35.000 ανάμεσά τους, κυρίως γυναίκες και παιδιά κατευθύνθηκαν βόρεια ελπίζοντας περάσουν από το συνοριακό φυλάκιο του Οντζούπιναρ και να βρουν καταφύγιο στην Τουρκία. Σχεδόν 70.000 άλλοι εκτοπισμένοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή βόρεια του Χαλεπίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!