Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Φρένο στα σενάρια για κάλπες

Φρένο στα σενάρια για κάλπες

Σε... μπρα ντε φερ Τσίπρα - Μητσοτάκη εξελίχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση για το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίστηκε το Σάββατο από τη Βουλή.

Αλ. Τσίπρας: «Σε 3,5 χρόνια οι εκλογές»
Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα, με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διασταυρώνουν τα ξίφη τους και το θερμόμετρο να ανεβαίνει, όταν η συζήτηση ήρθε στα ζητήματα της λεγόμενης εσωτερικής επικαιρότητας. Ο Αλ. Τσίπρας θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Θα περιμένετε πολύ ακόμη, γιατί οι εκλογές θα γίνουν σε τριάμισι χρόνια και θα χάσετε και αυτές» είπε απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη. Εξαπέλυσε βολές στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «όταν μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα να είστε πιο προσεκτικός», ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε μια σειρά θεμάτων. Στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της διαδρομής και πρόσθεσε: «Είμαστε στη μέση μιας φουρτουνιασμένης θάλασσας, αλλά θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, κρατώντας τις κόκκινες γραμμές και τη χώρα όρθια».

Συναίνεση στα εθνικά, κριτική στα οικονομικά
Συναινετικός στα εθνικά θέματα εμφανίστηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το «παράλληλο πρόγραμμα», την οικονομική πολιτική της και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. «Οι αποσπασματικές πρωτοβουλίες δεν συνιστούν παράλληλο πρόγραμμα. Το μόνο παράλληλο που έχει η κυβέρνηση είναι το πρόγραμμα ελέγχου του κράτους» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στον πρωθυπουργό και για το Προσφυγικό. «Μου έκανε εντύπωση η στάση σας στο Προσφυγικό. Αντί να εκτιμήσετε τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πήγε στην Ευρώπη και έβαλε πλάτη, μιλήσατε για αλλαγή πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης έκανε λόγο για «μνημειώδη γεωπολιτική κυβίστηση», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αν βρισκόταν εδώ ο Ανδρέας Παπανδρέου θα σας έλεγε ''Τσίπρας και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο''».

Για να διαβάσετε περισσότερα Παραπολιτικά, κάντε κλικ εδώ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!