Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΠΓΔΜ: Έκλεισε τα σύνορα με την Ελλάδα για τους Αφγανούς



Κλειστά είναι τα σύνορα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, από τις 11 σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να μην περνά κανείς Αφγανός, αφού οι αρχές της γειτονικής χώρας απαγορεύουν πλέον τη διέλευσή τους.

Γίνονται επιπλέον εξονυχιστικοί έλεγχοι εγγράφων σε όλους πρόσφυγες οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους μόνο εάν έχουν ταυτότητα ή διαβατήριο, μαζί με το υπηρεσιακό σημείωμα των ελληνικών αρχών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ροή για όσους επιτρέπεται η διέλευση - Σύρους και Ιρακινούς - είναι εξαιρετικά αργή, καθώς περνούν περίπου 100 άτομα ανά ώρα.

Η νέα κατάσταση έχει δημιουργήσει το αδιαχώρητο στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων στην Ειδομένη, όπου βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα, ενώ άλλα 4.000 που αποβιβάστηκαν από 80 λεωφορεία που ήρθαν από Αθήνα αναμένουν στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολυκάστρου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!