Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν τα 67



Σύνταξη πριν από τα 67, προλαβαίνουν να "κλειδώσουν" χιλιάδες ασφαλισμένοι, και κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, μισθωτοί με ασφάλιση ΙΚΑ, καθώς και υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ-Τράπεζες και Δημόσιο.

Το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» του Ελεύθερου Τύπου δημοσιεύει, σήμερα, έναν αποκαλυπτικό οδηγό για τους ασφαλισμένους που προλαβαίνουν την έξοδο πριν από το νέο ασφαλιστικό και για τους τρόπους που μπορούν να αξιοποιήσουν, ώστε να "κλειδώσουν" κυρίως την πλήρη σύνταξη, χωρίς να παγιδευτούν στο 67ο έτος.

Οι 5 κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να αποφύγουν τα 67 είναι οι εξής:

1. Οι ασφαλισμένοι που έχουν την ηλικία συνταξιοδότησης πριν από τις 19/8/2015, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο ασφάλισης για να κάνουν αίτηση.

2. Οι ασφαλισμένοι που έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να αποχωρήσουν, αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου μετά τις 19/8/2015 και αναγκαστικά θα επιβαρυνθούν από τα αυξημένα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.

3. Οι ασφαλισμένοι με θεμελιωμένα δικαιώματα, δηλαδή με συμπληρωμένη την ηλικία αποχώρησης και του χρόνου ασφάλισης πριν από τις 19/8/2015.

4. Οι ασφαλισμένοι που συμπλήρωσαν την ηλικία για να πάρουν μειωμένη σύνταξη πριν από τις 19/8/2015 και επιλέγουν να αποχωρήσουν αργότερα.

5. Οι ασφαλισμένοι που βάσει νόμου εξαιρούνται από την αύξηση των ορίων ηλικίας και συνταξιοδοτούνται με τις παλιές διατάξεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!