Το στρατόπεδο 561 στη Θέρμη προτείνει για κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων ο Τζιτιζκώστας



Nα δημιουργηθεί το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο 561 στη Θερμή, πρότεινε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής, Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλη Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και κατοίκους της περιοχής των Διαβατών.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως η Περιφέρεια διαφωνεί κάθετα με την δημιουργία κέντρου, εντός αστικού ιστού, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, οποίος πρότεινε να δημιουργηθεί το κέντρο στο λιμάνι της πόλης , το πρώην 424 ή την ΥΦΑΝΕΤ.

"Σε καμία περίπτωση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν συμφωνεί να γίνει το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων εντός του αστικού ιστού. Προτάσεις όπως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το παλιό 424 ή το κτίριο της ΥΦΑΝΕΤ στην Τούμπα, που προτάθηκε από συγκεκριμένο δήμαρχο, δεν είναι κάτι με το οποίο η Περιφέρεια συμφωνεί. Εμείς συμφωνούμε και προτείνουμε να γίνει αυτό το κέντρο στο στρατόπεδο 561, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης", δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόσθεσε:

"Μετέφερα τη δυσαρέσκεια μου γιατί δεν είχε προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις , χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη της τοπικής κοινωνίας."

Aπό την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, τόνισε:

"Ακούσαμε την πρόταση της περιφέρειας για πιθανούς άλλους χώρους, θα τους μεταφέρουμε στην κυβέρνηση και θα προσπαθήσουμε να είμαστε σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση".

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι δήλωσαν πως δεν είναι ο ρόλος τους να προτείνουν νέες θέσεις, ωστόσο όπως τόνισαν έχουν αντιληφθεί την προχειρότητα με την οποία επιλέχθηκε ο χώρος αυτός.

"Όλες αυτές τις μέρες προσπαθούμε να τονίσουμε τα ιδιαίτερα ανθρωπογεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής και να πούμε ότι αυτός ο χώρος δεν είναι κατάλληλος", τόνισε η Αναστασία Γεωργίαδου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων.

Δείτε στα βίντεο του thestival.gr, τις δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα, του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και των κατοίκων των Διαβατών.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις