Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Αλεξιάδης: Απαλλάσσονται οι πολύτεκνοι από τον φόρο πολυτελείας Ι.Χ.


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη, τόνισε ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας για τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των πολυτέκνων.

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι είναι ένα άδικο μέτρο, «νοιώθω αμηχανία γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αδικίας του φορολογικού συστήματος», είπε, και ανακοίνωσε ότι «στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σχεδιάζουμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία και να βάλουμε κριτήρια».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα και γι’ αυτό το μέτρο, αλλά και για άλλα που θα ληφθούν. Υπογραμμίζοντας το αναποτελεσματικό της ρύθμισης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το 2013 πολύτεκνοι με 4 παιδιά και πάνω) και με αυτοκίνητο άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών είχαν δηλώσει 3.940 άτομα και το 2014 μειώθηκαν σε 3.077 άτομα.

Μειούμενα ήταν και τα έσοδα του Δημοσίου, εξαιτίας, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, της μαζικής απόσυρσης των αυτοκινήτων από πολύτεκνους: Το 2013 ήταν 2.101.826 ευρώ και το 2014 έπεσαν στα 1.673.923 ευρώ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!