Συντάξεις: Αυτά είναι τα νέα πλαφόν




Οι Θεσμοί θα έχουν σήμερα στα χέρια τους την ελληνική πρόταση για το Ασφαλιστικό.

Κι ενώ η κυβέρνηση δεν θέλει μειώσεις στις επικουρικές από τα 170 ευρώ και κάτω, οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν σε μειώσεις από τα 120 ευρώ και πάνω, ενώ απαιτούν οι συντάξεις να είναι στο 53% του συντάξιμου μισθού, σχεδόν 10% κάτω από τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Η νέα ελληνική πρόταση βάζει το πλαφόν για την κύρια σύνταξη στα 2.300 ευρώ το μήνα καθαρά, ενώ τοποθετεί και το ανώτατο πλαφόν για περισσότερες από μία συντάξεις στα 3.000 ευρώ καθαρά το μήνα.

Τα βασικά σημεία της ελληνικής πρότασης:

Υπολογισμός κύριας σύνταξης

Νέος τρόπος υπολογισμού για όλους με βάση το σύνολο του ασφαλιστικού βίου με κλιμακωτά ποσοστά αναπλήρωσης ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τις εισφορές.

Προσωπική διαφορά

Ποσό που θα καταβάλλεται στους συνταξιούχους οι οποίοι με τον νέο τρόπο υπολογισμού θα βρεθούν να δικαιούνται λιγότερα χρήματα σε σχέση με τον αρχικό υπολογισμό της σύνταξης.

Εθνική σύνταξη

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια στα 384 με ασφάλιση 15 ετών στα 67 έτη ή στα 62 με 40 έτη ασφάλισης.

Εθνική σύνταξη

Εθνική και κύρια σύνταξη θα αθροίζονται.

Εισφορές

Νέος τρόπος υπολογισμού εισφορών για όλους, δημιουργία εθνικού φορέα ασφάλισης και αύξηση εισφορών κατά 0,50% για εργοδότες και εργαζόμενους.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις