Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Σχέδιο για ενιαία κλίμακα φορολόγησης

Σχέδιο για ενιαία κλίμακα φορολόγησης
Ενιαία κλίμακα φορολόγησης όλων των εισοδημάτων που θα αποκτηθούν από φέτος θέλει να εφαρμόσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, προανήγγειλε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με μία ενιαία κλίμακα, σημειώνοντας ότι αυτό το διάστημα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τα τεχνικά κλίμακα επεξεργάζονται διάφορα σενάρια. Ωστόσο, έσπευσε να υπογραμμίσει πως ακόμα δεν έχει τίποτα οριστικοποιηθεί.

Αν και ανέφερε ότι στόχος είναι η φορολόγηση με μία κλίμακα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψει κάτι διαφορετικό, αποφεύγοντας πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα φορολογική μεταρρύθμιση που προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη δημιουργία ενιαίας φορολογικής κλίμακας για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια και ενδεχομένως τους φορολογουμένους που αμείβονται με «μπλοκάκι» και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Παρά το γεγονός ότι το Μνημόνιο προβλέπει την αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα από ακίνητα, στόχος του υπουργείου είναι τα εισοδήματα αυτά να φορολογηθούν με νέα κλίμακα με περισσότερους συντελεστές και κλιμάκια. Σημειώνεται ότι το Μνημόνιο προβλέπει ο συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ να αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός, για ποσά εισοδημάτων από ακίνητα πάνω από τις 12.000 ευρώ, να αυξηθεί από το 33% στο 35%.

Όπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου δεν μπορεί το εισόδημα από τη μίσθωση ακινήτων να φορολογείται σήμερα με ανώτατο συντελεστή 33% και το εισόδημα από εργασία με 42%. Οι δύο κλίμακες θα ενοποιηθούν και από τις αλλαγές αναμένεται να προκύψουν ελαφρύνσεις για τα χαμηλά εισοδήματα. Πάντως στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο να ενσωματωθούν στην ενιαία κλίμακα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από τους Θεσμούς

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!