Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

745.000 στρέμματα γης του Δημοσίου σε αγρότες και κτηνοτρόφους με χαμηλό ενοίκιο


Δημιουργείται φορέας διαχείρισης της αγροτικής γης ώστε να αξιοποιηθούν ανεκμετάλλευτες δημόσιες εκτάσεις

Ενεργοποιείται το σχέδιο της κυβέρνησης για την παραχώρηση γης του Δημοσίου σε αγρότες και κτηνοτρόφους, έναντι προνομιακού τιμήματος.

Το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προβλέπει την ενοικίαση αγροτικών εκτάσεων και ακινήτων έναντι μισθώματος που θα προκύπτει σε συνάρτηση με την οικονομική απόδοση των καλλιεργειών ή των γεωργικών μονάδων, ώστε να είναι βιώσιμες, σύμφωνα με το Έθνος. Γι αυτό το λόγο δημιουργεί φορέα διαχείρισης της αγροτικής γης ώστε να αξιοποιηθούν ανεκμετάλλευτες δημόσιες εκτάσεις.

Η αξιοποίηση της περιουσίας βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

-Εκχώρηση γεωργικών εκτάσεων με μακροχρόνια ενοικίαση

-Θα μπορούν να αποτελέσουν εγγυήσεις για χρηματοδότηση επενδύσεων στον αγροτικό τομέα

-Επίτευξη λύσης με νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων

Η καταγραφή των εκτάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μέχρι στιγμής στοιχεία καταδεικνύουν κυριότητα σε:

-Περισσότερα από 670.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων

-75.000 στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων

Παράλληλα υπάρχουν περί τα 450.000 στρέμματα καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου για τα οποία θα αναζητηθεί λύση με νομιμοποίηση τους έναντι τιμήματος και 2.500 στρέμματα αστικών οικοπέδων που θα παραχωρηθούν προς αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!