Στον «αέρα» ξανά οι επικουρικές συντάξεις άνω των 170 ευρώ


Σχεδόν δεδομένες οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις άνω των 170 ευρώ

Κίνδυνο περικοπών διατρέχουν και πάλι οι επικουρικές συντάξεις άνω των 170 ευρώ. Κατά την χθεσινή συνάντηση των εργοδοτικών κοινωνικών εταίρων με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται ότι επανήλθε το συγκεκριμένο ζήτημα στο προσκήνιο, ως αντιστάθμισμα στην αποδοχή της κυβερνητικής πρότασης για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο ΣΕΒ και ο ΣΕΤΕ, ήταν εκείνοι οι φορείς που πίεσαν περισσότερο, ώστε να υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες εκτιμάται ότι μπορούν να περιορίσουν τη συνταξιοδοτική δαπάνη έως 250 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η πρόταση αυτή έγινε για να περιοριστεί κάπως η επιβάρυνση που θα υποστούν οι εργοδότες (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ), από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα, που προτείνει η κυβέρνηση. Επίσης, υπολογίζεται ότι με τον τρόπο αυτό, αυξάνονται οι πιθανότητες να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν από την πλευρά των θεσμών, αφού είναι γνωστό ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι το μέτρο της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, επιτείνει την ύφεση και διογκώνει περαιτέρω την ανεργία.

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση τελικά υποχωρήσει στο σκέλος των επικουρικών συντάξεων, οι περικοπές που μπορεί να προκύψουν αναμένεται να είναι στοχευμένες, κλιμακωτές και να φτάσουν έως και το 30%, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού των παροχών που καταβάλλει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις