Παλιά βασιλιάς Αμύντας ήταν μια συντηρητική υποχρεωμένη να προβεί σε παραδοσιακή τοπική πολιτική του και να καταναλώνονται με το φόβο ενός νέου περσική επίθεση. Ενώ ήταν ζωντανός, ο διάδοχός του Αλέξανδρος πέρασε τα νεανικά του περισσότερο ή λιγότερο στο παρασκήνιο. Αλλά από τη στιγμή που ανέβηκε στο θρόνο σε θάνατο του πατέρα του δεν άργησε να δείξει τη βαθιά βιωμένες πεποιθήσεις του και το άνοιγμα Ελληνική ορίζοντες στη Μακεδονία για πρώτη φορά μέσω της άμεσης επαφής με τους Έλληνες. Η πάλαι ποτέ νεολαία που είχαν σφαγιαστεί τους Πέρσες ευγενείς ήταν ακόμα ζωντανός προφανώς σ 'αυτόν και η καρδιά του δεν είχε παύσει να ανταποκρίνεται στο δέλεαρ των θρύλων και των παραδόσεων ποιητική από την Ελληνική εκπαίδευση του ως αγόρι. Παρά το γεγονός ότι η αδελφή του έζησε στην περσική αυλή, όπως η γυναίκα του ένα ισχυρό περσικό μεγιστάνας, ο ίδιος αισθάνθηκε μια Ελληνίδα στον πυρήνα και έκαιγε με την επιθυμία να φέρει την πΓΔΜ ενεργά στην τροχιά της Ελληνικής ζωής και ακόμη περισσότερο, για να εκθέσουν του πανελλήνιες schoiling. Η φιλοδοξία να επισκεφθεί την Ολυμπία και να συμμετέχουν στους αγώνες εξηγείται επίσης από τις παραδόσεις της οικογένειας του. Ως Ηρακλήδων θα πήγαινε για προσκύνημα στο all-ελληνικό ιερό το οποίο, σύμφωνα με την πεποίθηση όλη την Ελλάδα, η ΑΓΕΤ Ηρακλής ο ίδιος είχε ιδρύσει. Με την απόκτηση νίκες εκεί και λήψη υποκατάστημα της ιερής ελιάς επιφανούς προγόνου του είχε φυτέψει, θα πρέπει να αναγνωριστεί από όλους τους Έλληνες και να δείξει τον εαυτό του άξιο γόνος του θρυλικού ήρωα.
Έτσι, πολύ σύντομα μετά την προσχώρησή του, αποφασισμένος να κάνει ό, τι δεν Μακεδόνας βασιλιάς πριν από αυτόν και πολύ λίγες μετά από αυτόν, μέχρι την ημέρα του Φιλίππου είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει. Έχει κάνει μέχρι το μυαλό του να επισκεφθεί την Ελλάδα, για να κάνει την προσωπική γνωριμία με την πολιτική και κοινωνική ζωή των ελληνικών πόλεων, να θυσιάσει τις πανελλήνιες ιερά και λαμβάνει μέρος σε πανελλήνιες παιχνίδια. Η ιστορία μας λέει τίποτα για το ταξίδι του Αλεξάνδρου Α στην Ελλάδα, εκτός από του .......
παραμονή στην Ολυμπία και η συμμετοχή στα παιχνίδια. Αλλά είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι ο Αλέξανδρος, διαποτισμένη όπως ήταν με ένα πανελλήνιο πνεύμα και φλεγμονή με τη φιλοδοξία να ξέρετε για την ελληνική ζωή και εμφανίζονται ως ο ίδιος Έλληνας, θα αναλάβει μια τόσο μακρά και επίπονη διαδρομή από τις Αιγές, την πρωτεύουσα του, μέσω Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Αττική και έτσι στην Ολυμπία, χωρίς να δει άλλες πόλεις και ιερά ελληνικά μέρη, κυρίως την Αθήνα και τους Δελφούς, ακόμη και αν πήγε ένα μέρος της διαδρομής από τη θάλασσα. Καθώς πρόκειται να εξηγήσω, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το έκανε εν πάση περιπτώσει επισκεφθεί την Αθήνα.
Όταν λέει εμφάνισης του Αλεξάνδρου στην Ολυμπία και το περίφημο περιστατικό στο οποίο αποκαλύπτει Ελληνική καταγωγή του, από τα οποία θα έχουν περισσότερα να πουν αργότερα, ο Ηρόδοτος δεν αναφέρει ποια ήταν Ολυμπιάδας. Για το λόγο αυτό, υπήρξαν διαφορές πάνω χρονολόγηση αυτή η Ολυμπιάδα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν ένας από τους δύο μεταξύ των δύο Περσικών Πολέμων στην Ελλάδα, είτε η 73η (488 π.Χ.) ή η 74η (484 π.Χ.)? ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ήταν η 76η, λίγο μετά τους πολέμους. Στην πραγματικότητα, η 75η (480 π.Χ.) συμπίπτει με τη μεγάλη εισβολή του Ξέρξη και ως εκ τούτου αποκλείεται, όπως Alex¬ander συνόδευσα τον περσικό στρατό στη συνέχεια.
Πιστεύουμε ότι καμία από αυτές τις Ολυμπιάδες ήταν εκείνη κατά την οποία ο Αλέξανδρος ξεκίνησε για τα ταξίδια του στην Ελλάδα και έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως θα εξηγήσουμε πιο κάτω, το έτος 492 (72η Ολυμπιάδα) υπήρξε η μεγάλη περσική επίθεση στη Θράκη και τη Μακεδονία, που είχε ως αποτέλεσμα την πραγματική υποταγή της Μακεδονίας. Κατά συνέπεια, το ταξίδι του Αλεξάνδρου το έτος αυτό είναι έξω από το θέμα, καθώς θα σήμαινε μια μακρά απουσία και ειρηνικές συνθήκες στο σπίτι. Η 73η (488 π.Χ.) και 74η (485 π.Χ.) Ολυμπιάδες είναι εξίσου αποκλείεται ενόψει του γεγονότος ότι μετά την εκστρατεία του Δάτη και του Αρταφέρνη το 490 π.Χ., η οποία απέτυχε τόσο σε σαφή Μαραθώνα, (θα έπρεπε να είναι μια τιμωρία για τη βοήθεια Αθήνα είχε δοθεί στο Ιόνιο πόλεις »επανάσταση και το κάψιμο των Σάρδεων), οι σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Περσών είχε επιδεινωθεί και η επικείμενη καταιγίδα του Ξέρξη εισβολή ήταν ήδη ορατή στον ορίζοντα. Δεν θα ήταν δυνατό για τον βασιλιά της Μακεδονίας να ακολουθήσει τίποτα, αλλά μια φιλο-περσικό πολιτική στον ρόλο του σατράπη στην αχανή αυτοκρατορία, και ποτέ δεν θα διακινδύνευε μια επίσκεψη στην Ελλάδα με φιλελληνικό διαδηλώσεις, οι οποίες θα ήταν τόσο πολύ επικίνδυνο γι 'αυτόν. Αλλά ακόμα και πέρα από αυτό, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο Αλέξανδρος Α ', ο οποίος καθ' όλη βασιλείας του έδειξε τον εαυτό του ένα χάρακα μεγάλη ευφυΐα και την πολιτική οξυδέρκεια, θα εξετάσουμε αναλαμβάνοντας το μακρύ ταξίδι προς την Ελλάδα, ενώ έντρομοι θύελλες είχαν ήδη έρθει σε χώρα του και τις νέες απειλές του καταστροφή κρέμονταν από πάνω του.
Η 75η Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε το 480 π.Χ., είναι, επίσης, έξω από το θέμα, όπως ο Αλέξανδρος ήμουν μετά από τον Ξέρξη στην εκστρατεία του εναντίον Ελλάδα. Αυτό μας φέρνει στην 76η το 476 π.Χ.? αυτό είναι πάλι αδύνατο κατά την άποψή μας, για διάφορους λόγους. Πρώτα απ 'όλα, το έτος 512,18 όταν ο Ηρόδοτος μας λέει ο Αλέξανδρος θανάτωσε τους Πέρσες ευγενείς, ήταν μεταξύ 15 και 18 ετών? το 476 θα πρέπει να ήταν 51 έως 54. Μια τέτοια ηλικία δεν αντιστοιχεί με νεανική παρόρμηση του Αλεξάνδρου για να μπει στο ρινγκ με τους νεαρούς αθλητές, πολλώ μάλλον δεν συμφωνούν με τις πληροφορίες που κέρδισε έναν αγώνα δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες? ότι ήταν ένα γεγονός απαιτητική νεανική αντοχή, ως εκ τούτου, εξ ολοκλήρου από τη διατήρηση με άτομο του ώριμη ηλικία. Πέρα από αυτό, όπως θα εξηγήσουμε αργότερα πληροφορίες του Ηροδότου, 19 Πολλοί από τους Έλληνες που συμμετέχουν στα παιχνίδια έμειναν έκπληκτοι βλέποντας τον βασιλιά της Μακεδονίας που μάχονταν για τη νίκη στην πίστα. Δεν ξέρω ποιος το πρόσωπο αυτό ήταν σε όλα και αμφέβαλε αν είχε το δικαίωμα να λάβει μέρος σε αυτές τις Πανελλήνιους Αγώνες. Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται εντελώς ακατανόητο αν συνέβη το 476 π.Χ., δηλαδή μετά τους Περσικούς Πολέμους, στη διάρκεια της οποίας ο Αλέξανδρος είχε καταστήσει μεγάλες υπηρεσίες προς τους Έλληνες ως Έλληνας, είχε επισκεφθεί την Αθήνα και έχει παραληφθεί με μεγάλη τιμή, που ανακήρυξε Πρόξενο και της δημόσιας ευεργέτη και θεωρείται γενικά ως πιο δημοφιλής φιγούρα σε όλη την Ελλάδα. Μια τέτοια αντίρρηση θα έχουν κριθεί πιο ανάρμοστη και απρεπής, εάν επιφυλάχθηκε σε ένα all-ελληνικό ιερό με τον Αλέξανδρο, που ήδη είναι γνωστή ως "το Φιλέλληνα», 20 και θα είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των πολιτών, ιδιαίτερα των Αθηναίων και Σπαρτιατών παρόν.
Παραμένει για μας να πάμε πίσω στην 71η Ολυμπιάδα του 496 π.Χ. με την πρώτη ημερομηνία ταξίδι του Αλεξάνδρου προς την Ελλάδα και τη συμμετοχή του στους αγώνες στην Ολυμπία. Κατά την άποψή μας αυτό το έτος ταιριάζει απόλυτα με μια λογική εξέταση του θέματος. Αλέξανδρος Α 'ήταν, αλλά λίγο στο θρόνο και αισθάνθηκε την ανάγκη, αναμειγμένα με φιλοδοξία, να γνωρίσουν την Ελλάδα και είναι γνωστή από τους Έλληνες, για να επισκεφθεί τη χώρα του τις οικογενειακές παραδόσεις του και Αργεαδών θρύλους, να κάνει ένα προσκύνημα στη διάσημη τηγάνι Ελληνικός ιερά όπου οι θεοί των προγόνων του και του Ηρακλή, που πιστεύεται ότι είναι πρόγονος του, λατρευόταν και, τέλος, να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, των οποίων οι νικητές εξήρε σε ύμνους από τους μεγαλύτερους ποιητές της Ελλάδα. Εκείνη την εποχή ήταν η πιο ευνοϊκή γιατί δεν έχει ακόμα αισθάνομαι καμία πίεση τυραννικό από τους Πέρσες, η Μακεδονία ήταν ήσυχο και ήταν ελεύθερος να μετακινηθούν και να δείξει την αγάπη του για τους Έλληνες. Κατά την διάρκεια της 71ης Ολυμπιάδας ήταν αρκετά νέος, δεν απέχει περισσότερο από τριάντα πέντε ετών. Είχε προφανώς συνηθίσει να μακεδονική στρατιωτική άσκηση σωματικής και καλλιεργούνται τις εξουσίες του, διατηρώντας νεανικό σφρίγος που τον εφοδιασμένα να λάβει μέρος σε Πανελλήνιους Αγώνες.
Γνωρίζουμε ταξίδι του Αλεξάνδρου στην Ολυμπία και η συμμετοχή του στα παιχνίδια κυρίως από τον Ηρόδοτο, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια βοηθητικά στοιχεία από μεταγενέστερες πηγές. Ο Ηρόδοτος αφηγείται αυτό το γεγονός ως κάτι ενός παρέκβαση, έχοντας ήδη εξιστορείται επί μακρόν το δράμα του αγοριού Αλέξανδρος σφαγή ο Πέρσης nobles.21 Ο δεδηλωμένος στόχος του είναι παρέκβαση θριαμβευτικά να δικαιώσουν τον Ελληνισμό του βασιλιά της Μακεδονίας και ως ένα είδος προκαταρκτικής δικαιολογία για evincing φιλο-Ελληνική συναίσθημα του κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων, πρέπει να τονιστεί σε πολλές μεταγενέστερες περιπτώσεις. Εδώ είναι αυτό που γράφει ο Ηρόδοτος:. «Το γεγονός ότι οι απόγονοι του Περδίκκα είναι Έλληνες, όπως οι ίδιοι λένε, εγώ τυχαίνει να γνωρίζω και θα το αποδείξει περαιτέρω στην ιστορία μου Επίσης, η Hellanodicae, ο οποίος είναι υπεύθυνος για διαγωνισμούς στην Ολυμπία, διαπιστώθηκε ότι ήταν τόσο, όταν ο Αλέξανδρος επέλεξε να ανταγωνιστεί και άρχισε τις λίστες για το σκοπό αυτό, οι Έλληνες που ήταν να τρέξει εναντίον του ήταν να τον φραγής από τον αγώνα, λέγοντας ότι ο διαγωνισμός θα πρέπει να είναι για τους Έλληνες και όχι για βαρβάρους. Αλλά το συντομότερο Ο Αλέξανδρος ο ίδιος αποδείχθηκε ότι είναι του Άργους, που κρίθηκε ότι είναι Έλληνας, οπότε μπήκε στην κούρσα Furlong και έτρεξε ένα ισοπαλίας για την πρώτη θέση. " 22
Σύμφωνα με αυτόν τον λογαριασμό του Ηρόδοτου, ο Αλέξανδρος πήγε στην Ολυμπία και στην πίστα, όπου επρόκειτο να εισέλθουν στην κούρσα. Στη συνέχεια, ορισμένοι Έλληνες που ανταγωνίζονται στην κούρσα για το πρωτάθλημα ήθελε να τον αποκλείσει, αμφισβητώντας το δικαίωμά του να εισέλθει. Όπως έχει ήδη επισημανθεί, τα προσόντα για την είσοδο στα Πανελλήνιους Αγώνες ήταν ελληνική ιθαγένεια, χωρίς ξένους συμμετέχοντες που επιτρέπονται. Έτσι, το δικαίωμα του Μακεδόνα βασιλιά να ονομάζεται μια ελληνική αμφισβητήθηκε. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αντιρρήσεις διευθετήθηκαν από το Hellanodicae, οι οποίοι διορίστηκαν για να δείτε ότι οι διαγωνισμοί λειτουργούν σωστά μόνο με Έλληνες ανταγωνιστικά, και να λύσει οποιοδήποτε διαφορές arose.23 Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με τη φράση «αποδεικνύει τον εαυτό του να είναι ένα Αργεαδών "Ηρόδοτος συνεπάγεται την παραδοσιακή κάθοδο του μακεδονικού βασιλικού οίκου από την Ηρακλήδων Τημενιδών του Άργους της Πελοποννήσου, στο οποίο παραπέμπει αλλού, 24 και παρουσιάζει τον Αλέξανδρο διακηρύσσοντας δημοσίως ως ένδειξη της Ελληνικής καταγωγής του και κατά συνέπεια το δικαίωμα να λάβουν μέρος στο Ολυμπιακοί αγώνες.
Προφανώς κάποιος ξαφνικά φθάνουν στην πίστα, δεν θα μπορούσε να sim¬ply εισάγετε τις διαγωνισμούς με δική του ευχαρίστηση. Είχε να δηλώσει την είσοδό του, έχουν αποδεχθεί και να ελέγχεται από τους δικαστές, δίνουν τον όρκο, μια ειδική εξέταση για την επιλογή και την εκτέλεση ορισμένων θρησκευτικών και άλλων προκαταρκτικών τελετές. Ειδικά στην περίπτωση των τριών πρώτων αγωνίσματα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, (το Furlong, διπλό μάθημα και μακρά πορεία) έπρεπε να χωριστούν σε "κατηγορίες" τεσσάρων έως έξι αθλητές, οι οποίοι θα τρέχουν τα προκαταρκτικά θερμαίνει την ανταγωνιστές? μόνο οι νικητές αυτών των προκρίθηκε στους τελικούς. Ίσως λόγω της ιδιότητάς του ως εξέχουσα προσωπικότητα, όπως είχε πιθανώς ποτέ δει στην Ολυμπία πριν, ορισμένα τμήματα του εθιμικού ρουτίνας, π.χ. είσοδό τους στο στάδιο πριν από τους δικαστές, εσείοντο στην περίπτωσή του. Αλλά ένα φαντάζεται ότι δεν θα ήταν δυνατό γι 'αυτόν να εξαιρεθούν από τον όρκο που οι ανταγωνιστές έπρεπε να ορκίζονται στην αίθουσα του Συμβουλίου, δείχνοντας μπροστά στο άγαλμα του Δία Ορκίου ότι διαθέτουν όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη, ότι είχαν υποστεί η απαιτούμενες μελέτες και ότι θα συμμορφωθεί με όλους τους όρους που επιβάλλονται από την Ολυμπία για τα παιχνίδια. Ωστόσο, και μπορούμε να σημειωθεί ότι πολλές από αυτές τις συνθήκες, είναι γνωστό σε μας από Ολυμπιάδες μετά τους Περσικούς πολέμους, δεν είχε ακόμη διατυπωθεί, πάντα υπήρχε ο όρκος και ορισμένες άλλες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται πριν ο ανταγωνιστής επετράπη να εισέλθει, πολύ μπροστά από την φθάνοντας το κομμάτι του για την ημέρα των αγώνων.
Ο Αλέξανδρος δεν ήταν απλώς ένα συνηθισμένο Ελληνική έρχονται να αναζητήσουν ή λάβουν μέρος στους αγώνες, αλλά μια μεγάλη προσωπικότητα.Ήταν σίγουρα συνοδεύεται από μια μεγάλη συνοδεία που επεξεργάστηκε το ευρύτερο ενδιαφέρον και προκάλεσε μεγάλη αναταραχή μία. Εκτός αυτού, η επιβλητική εμφάνιση του νεαρού βασιλιά, που περιβάλλεται από το παλληκάρι και παράξενα ένοπλα μέλη της συνοδείας του, πρέπει να έχει γενική προκάλεσε το θαυμασμό και να γίνει το θέμα της ημέρας για τους Έλληνες που είχαν έρθει στην Αρχαία Ολυμπία από τα άκρα του ελληνικού κόσμου.Υπό αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να ήταν ήδη γνωστά στους δικαστές, οι οποίοι θα κάνει σίγουρα καμία αντίρρηση να του την είσοδο τους αγώνες. Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζεται ελληνικής ιθαγενείας του, χωρίς την οποία, όπως έχει ήδη επισημανθεί, ήταν αδύνατο γι 'αυτόν να συμμορφωθούν με τους προκαταρκτικούς όρους. Αλλά αν τυχόν αμφιβολίες προέκυψε μεταξύ τους, ο Αλέξανδρος έπρεπε να εξηγήσει τις ρίζες του πριν από αυτούς και οφείλουν να έχουν ήδη αναγνωριστεί ως Έλληνας.
Από το κείμενο του Ηροδότου φαίνεται ότι οι ενστάσεις που προέκυψαν όταν ο Αλέξανδρος, έχει ήδη γίνει αποδεκτή από μια νεοεισερχόμενη επιχείρηση, εισήλθε τους καταλόγους που πρόκειται να διατεθούν στην ομάδα του για τον αγώνα. Στη συνέχεια, κατά πάσα πιθανότητα τη στιγμή που οι κήρυκες (σύμφωνα με τους κανόνες των παιχνιδιών), ανακοίνωναν το όνομα και την πατρίδα του κάθε ανταγωνιστή, έναν ή περισσότερους από τους αθλητές, ζήτησε γι 'αυτόν να αποκλειστούν, αμφισβητώντας το δικαίωμά του εισόδου, όπως ότι ανήκε αποκλειστικά στους Έλληνες.
Οι Έλληνες συγκεντρώνονται στην Ολυμπία για να λάβουν μέρος στους αγώνες ή να παρακολουθήσουν τους ήρθε όχι μόνο από την Ελλάδα, τη σωστή, αλλά από τις αποικίες Εύξεινου, τις πόλεις της Μικράς Ασίας, στην ακτή της Αφρικής, Μεγάλη Ελλάδα, τα μακρύτερα οικισμούς στη Δυτική Μεσόγειο, στην πραγματικότητα, από κάθε τόπος όπου βρέθηκαν Ελληνισμού. Η γεωγραφική και ιστορική γνώση πολλοί από αυτούς ήταν αυστηρά περιορισμένη?ήταν φυσικό για κάποιους να μην γνωρίζουν ακόμη και όταν η Μακεδονία ήταν σε μια εποχή που ήταν αποκομμένο πέρα από τον Όλυμπο, το οποίο περιβάλλεται από τους βάρβαρους λαούς και σε καμία είδους επαφή με τους νότιους Έλληνες. Αυτή η κατάσταση δεν ήταν το λιγότερο παράξενο στην αρχή του 5ου αιώνα, ιδιαίτερα πριν από τους Περσικούς πολέμους μέχρι την οποία δεν Μακεδονικό είχε δείξει το πρόσωπό του στην Ολυμπία και δεν υπήρξαν περιπτώσεις των Μακεδόνων στις πανελλήνιες ιερά. Με δεδομένο αυτό, δεν είναι κατά κανένα τρόπο έκπληξη το γεγονός ότι υπήρχαν άτομα σε πανελλήνια εταιρεία που αγνοούσαν της Μακεδονίας και δεν μετράνε βασιλιάς της μεταξύ εκείνων των Ελλήνων δικαιούνται να λάβουν μέρος στους αγώνες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, όσοι αντιτίθενται στην είσοδο του Αλεξάνδρου ήταν συναθλητές του στην πίστα. Ισχυρά συναισθήματα ξύπνησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων όπου η νίκη από το νικητή ένας πανελλήνιος σχήμα, τραγουδιέται από τους μεγάλους ποιητές, κερδίζοντας μεγάλες τιμές στη γενέτειρά του, που συχνά περιλαμβάνουν ένα άγαλμα. Κατά συνέπεια, οι άλλοι ανταγωνιστές, οι οποίοι έτρεχαν μαζί του είχε κάθε συμφέρον να ζητήσουν κίνητρα να αποκλείσει όποιον θα μπορούσε να θέσει τη νίκη τους σε κίνδυνο. Αλέξανδρος θα μπορούσε να αναμείνει την απάντηση χωρίς συναίσθημα, γνωρίζοντας τι οι δικαστές θα απαντήσουν στα αντιρρησίες, με τους οποίους πρέπει να έχει ήδη συζητήσει το θέμα. Αντ 'αυτού, προτίμησε να ανακοινώσει δημοσίως σε όλους τους Έλληνες που συναρμολογούνται στην Ολυμπία, η παράδοση των προγόνων του Τημενιδών, που είχαν μεταναστεύσει από το Άργος στην Πελοπόννησο στη Μακεδονία, την οικοδόμηση των Αιγών και δημιουργώντας το βασίλειο της Μακεδονίας.Έτσι, σε αυτή τη θριαμβευτική στιγμή, ο Αλέξανδρος δεν χαιρετίζουν την ευκαιρία να λάβει μέρος στους αγώνες, όσο ότι η εκμετάλλευση του ευκαιρία να διακηρύξει πριν από όλη την Ελλάδα Ηρακλήδων του Άργους καταγωγή του με την αφήγηση του μύθου με τη δική χείλη του.
Κατά τη διάρκεια των αγώνων στην Ολυμπία η αφήγηση της πανελλαδικής θρύλους αφηγούνται κάποια εθνική εκδήλωση, την ανάγνωση ενός ιστορικού ή λογοτεχνικό έργο, η αιτιολογική σκέψη της ποίησης, και ούτω καθεξής, δεν ήταν τίποτα ασυνήθιστο. Αντίθετα, αυτές αποτελούσαν τόσο μια μορφή ψυχαγωγίας και την εκ νέου βάπτισμα των Ελλήνων που είχε έρθει μαζί από τα πέρατα της γης. Κατά τον 5ο αιώνα π.Χ., διακρίνονται άνθρωποι των γραμμάτων στην Ελλάδα χρησιμοποιείται για να εμφανιστεί στην Ολυμπία και να κερδίσει το χειροκρότημα, απαγγέλλοντας τα έργα τους. Η παράδοση λέει ότι ο Ηρόδοτος έδωσε αναγνώσεις από την ιστορία του, καταγραφή της ελληνικής νίκες εναντίον των βαρβάρων και προκαλώντας μια θρησκευτική συγκίνηση στο ακροατήριό του, ενώ δάκρυα κύλησαν στο τα μάγουλα του αγοριού Θουκυδίδη, ο οποίος ήταν present.25 Γοργίας Υπάρχει και ο Λυσίας και αργότερα το σοφιστή Ιππίας και πολλοί άλλοι μίλησαν εν μέσω χειροκροτημάτων από τους περιχαρής Έλληνες? πάρα πολύ εκεί ο Θεμιστοκλής είχε επευφημούσαν για την επίτευξη του θριαμβευτική απελευθέρωση της Ελλάδα από τους βαρβάρους και τον Πλάτωνα τιμήθηκε ως ένα ισχυρό πανελλήνιο intellect.26 Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι οι συνθήκες αυτές παράγονται στην Ολυμπιάδα λίγο πριν από τους Περσικούς πολέμους. Θα πρέπει, επίσης, να είναι αλήθεια ότι εκείνη τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να υπάρξει τόσοι πολλοί διακεκριμένοι επισκέπτες εμφανίζονται ενώπιον του κοινού και να επικροτηθεί από αυτούς, όπως ήταν εκεί μετά τους Περσικούς πολέμους, ο βασιλιάς της άφιξης της πΓΔΜ ως αθλητής στο ιερό της Άλτεως, αντιμετωπίζοντας οι Έλληνες συναρμολογούνται για το θέμα της Ηρακλήδων προγόνου του, πρέπει να έχει φανεί μια μοναδική ευκαιρία και ο Αλέξανδρος θα είχε απερίφραστα χειροκρότησαν. Το επεισόδιο θα είχε αφηγήθηκε γρήγορα όταν πήγαν στο σπίτι σε όλη την Ελλάδα και ίσως έθεσε τα θεμέλια της τεράστιας δημοτικότητας που ο Αλέξανδρος ήταν αργότερα να απολαύσετε όλη την Ελλάδα. Σίγουρα ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για την Ηρακλήδων βασιλιά της χώρας μέχρι σήμερα κόψει πίσω από τα βουνά της και μέχρι στιγμής άγνωστη στους περισσότερους Έλληνες να μιλήσει μέσα σε αυτό το πανελλήνιο ιερό του Δία και του Ηρακλή ανακοινώνοντας ένδοξο ελληνικό καταγωγή του και ανακηρύσσοντας τον εαυτό του Ηρακλήδων Ελληνική, ξεπήδησε από το Δία και τον Ηρακλή ο ίδιος. Θα δείξει ασυγχώρητη αμέλεια και έλλειψη πολιτικής νόημα αν είχε ο ίδιος περιορίστηκε στο να αναγνωρίσει το δικαίωμά του να συμμετέχει στα παιχνίδια και δεν είχαν σπεύσει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που παραπέμπουν σε υπέροχες προγόνων του στο πανελλήνιο κοσμοσυρροή. Μπορούμε ακόμη και να αναρωτιούνται αν ο ίδιος δεν είχε κατασκευάσει το επεισόδιο, προκειμένου να δημιουργήσει την ευκαιρία να μιλήσω στην Ολυμπία, για την οποία ο ίδιος είχε προετοιμαστεί.
Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος έτρεξε το Furlong αγώνα στο γήπεδο. Αυτή ήταν η πρώτη διαγωνισμός και οι αγώνες στην Ολυμπία άρχισαν πάντα με αυτό που μπορούμε να ανακαλύψουμε από όλα τα αρχαία sources.27 Εκτός αυτού, ήταν η απλούστερη των αγώνων σε απόσταση περιορίζεται μεταξύ των ακραίων δυτικά και την ακραία ανατολικά του σταδίου. Μετά ήρθε το διπλό και μακρά μαθήματα, πάνω από δύο αγώνες και πολλά άλλα κυκλώματα. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι ο Αλέξανδρος πήρε μέρος σε αυτούς τους τρεις πρώτους αγώνες τουλάχιστον. Ο Ηρόδοτος αναφέρει σαφώς "ανταγωνίζονται στο Furlong" και δεν αφορά τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε άλλη διαγωνισμούς. Από την άλλη πλευρά, κερδίζοντας τον αγώνα του ήταν επίσης σχετική, όπως ο ίδιος «δεμένα» για την πρώτη θέση ("έτρεξε ένα dead heat για την πρώτη θέση"). Αν είχε συμβεί για να τρέξει στις άλλες δύο αγώνες, ο ίδιος δεν μπορεί να κερδίσει, διότι διαφορετικά θα bien αναφέρθηκαν. Αλλά οι πιθανότητες είναι ότι του να παίρνει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μια καθαρά τιμητικό ικανότητα λόγω της θέσης του, ήταν περιορισμένη από ειδική απαλλαγή των δικαστών στον πρώτο αγώνα στην Ολυμπιάδα, το Furlong, ο οποίος του παρείχε με την υπερήφανη ικανοποίηση, περιζήτητα σε ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο, να είναι ο νικητής στην Ολυμπία. Αναμφίβολα, το όνομά του δεν θα έχουν χαραχτεί για τις στήλες των ολυμπιονικών, επειδή για να επιτευχθεί αυτό δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει ένα νεκρό θερμότητας, αλλά για να κερδίσει μια σειρά από νίκες σε μια σειρά εκδηλώσεων. Με αυτή την έννοια, ο Αλέξανδρος δεν ήταν «Ολυμπιονίκη», αλλά νικητής του ολυμπιακού γεγονότος. Αλλά ακόμη και ως νικητής αυτού του είδους ήταν βέβαιο ότι θα έχουν αποκτήσει χειροκροτήματα από το πανελλήνιο πλήθος βλέποντας τα παιχνίδια και ίσως ήταν επίσης προνομιακή σε μια τιμητική ικανότητα να έχουν αυτή την ανείπωτη χαρά που λαμβάνουν από τα χέρια των δικαστών οι "cotinos , "ή το υποκατάστημα της ιερής ελιάς, που φυτεύτηκαν σύμφωνα με την παράδοση από τον πρόγονο του Ηρακλή.
Οι Μακεδόνες, λόγω του ορεινού εδάφους τους, συνεχείς πολέμους τους και γενικότερα στη ζωή της χώρας, με την άσκηση και μακρινά ταξίδια, ήταν φυσικά συνηθίσει να τρέχει. Ο Αλέξανδρος, δίνεται ειδική εκπαίδευση στη μακεδονική αυλή στο τρέξιμο και άλλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως ο ίδιος θα πρέπει να ήταν διότι θεωρήθηκαν ως ιδιαίτερα αρμόζουν σ 'ένα καλός στρατιώτης, σίγουρα είχε όλα τα προσόντα που απαιτούνται για τη νίκη, αν είχε να αμφισβητήσει τους αγώνες ως ένα συνηθισμένο συμμετέχοντα. Αλλά η hewon νίκη στην Ολυμπία θα πρέπει επίσης να εξεταστεί ως «διπλωματική». Δεν θα ήταν ευπρεπής για το βασιλιά των Μακεδόνων για να έρθει πίσω σε άλλους συνήθεις συμμετέχοντες. Ωστόσο, ο ίδιος κατάφερε να κερδίσει χωρίς να στερεί από άλλους, επίσης, να το πράξουν. Είχε ανακοινωθεί ο νικητής, μαζί με τους άλλους άνδρες που θα έχουν επίσης το δικαίωμα σε όλους τους τιμά οφείλεται σε πρωταθλητή.
Αυτό το γνωρίζουμε μόνο από την ιστορία του Ηροδότου, αλλά ορισμένοι συγγραφείς πολύ αργότερα, που είναι γνωστό ότι έχουν χρησιμοποιήσει άλλες πηγές από τον Ηρόδοτο, περιορίζονται οι ίδιοι να σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κέρδισε, χωρίς να πει τίποτα για το περιστατικό του δικαιώματός του εισόδου που αμφέβαλε και δημόσια προκήρυξη του Αργείου ancestry.28 του
Αυτή η περίφημη ιστορία της Ολυμπίας προκάλεσε μεγάλη κερδοσκοπία μεταξύ των σύγχρονων ιστορικών σε σχέση με την προέλευση των Μακεδόνων.Εκείνοι που αμφισβητούν την ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων, ενώ απορρίπτει αργότερα λογαριασμούς του Ηροδότου που δείχνει προ-ελληνικά αισθήματα Αλέξανδρος Ι κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων και ιδιαίτερα τη βοήθειά του προς την Ελληνική αιτία σε Τέμπη και Πλαταιές ως φανταστικά, να αποδεχθεί εύκολα την ιστορία του είσοδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις ενστάσεις που να κάνει του, έτσι, για να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες στην καταγωγή, ή εν πάση περιπτώσει, δεν θεωρείται τόσο από τους αρχαίους Έλληνες.
Εμείς θα περιοριστούμε τώρα τους εαυτούς μας με τα συγκεκριμένα γεγονότα παρουσιάστηκε από τον Ηρόδοτο. Δεν λέει ότι οι Έλληνες συγκεντρώθηκαν στην Ολυμπία ή ότι οι επικεφαλής των δικαστών διορίζονται από αυτούς αμφισβήτησε το δικαίωμα του Αλεξάνδρου για να εισάγετε τα παιχνίδια, που αναζητούν σε αυτόν ως ένα βάρβαρο και όχι ενός Έλληνα. Μόνο ότι ορισμένοι αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα και Furlong ενδιαφέρει δίνοντας ταυτόχρονα την ευχέρεια κάθε ανταγωνιστή μπορεί να αμφισβητήσει τη νίκη σοβαρά με τους έκανε αυτές τις καταγγελίες. Όπως ήταν φυσικό, όπως έχουμε ήδη πει, ότι μεταξύ των αθλητών και πανηγυριστές κάθε κοινωνικής τάξης και κάθε μορφωτικού επιπέδου των Ελλήνων από το απώτατο όρια του τότε γνωστού κόσμου, θα έπρεπε να υπάρχει κάποια που δεν ήξερε τίποτα για τους Μακεδόνες κόψει πέρα Όλυμπο και την Πίνδο, και δεν είναι ακόμη σε οποιαδήποτε πολιτική ή άλλη επαφή με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το γεγονός ότι οι επικεφαλής των δικαστών είχε ήδη αποδεχθεί την είσοδο του Αλεξάνδρου στις λίστες, δεδομένου ότι είχε ήδη εκπληρώσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ιδίως τον όρκο, σημαίνει ότι αυτοί που ακολούθησαν και ήξεραν τι συνέβαινε στην Ελλάδα καλύτερα από οποιονδήποτε δεν προέβαλε καμία αντίρρηση, ξέροντας εκ των προτέρων ότι ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, προτιμώντας Αλεξάνδρου να μιλήσει, εξηγώντας Αργεαδών παράδοση του, αντί να βασίζονται στην κρίση τους δεν αποδεικνύει την ανάγκη του να υποστηρίξει Ελληνικής ταυτότητάς του, αλλά η υπερηφάνεια του σε διακηρύσσουν την καταγωγή του από το Δία και τον Ηρακλή πριν από την συναρμολογούνται εταιρείας.
Ο ισχυρισμός αυτός στη συνέχεια έκανε ότι ο Αλέξανδρος έδειξε μόνο ότι ήταν Έλληνας ο ίδιος και όχι οι Μακεδόνες και ότι μόνο το δικό του Ελληνικού ταυτότητα αναγνωρίστηκε. Ήταν ο Αλέξανδρος μόνος που πήγε στις λίστες για να λάβουν μέρος στους αγώνες και ήταν μόνο το δικαίωμά του να εισέλθει ότι αμφισβητήθηκε. Κατά συνέπεια, αυτή τη στιγμή ο μόνος που εξέφρασε την ανησυχία και δεν ήταν εθνολογικά συζήτηση σχετικά με τους Μακεδόνες. Ο Αλέξανδρος δεν αγωνίστηκε στην Ολυμπία σε εθνικό Μακεδονικό ζήτημα, για το οποίο, εκτός από εκεί δεν είχε προκαλέσει εκείνη τη στιγμή. Ο ίδιος περιορίζεται, ή μάλλον αυτός άρπαξε την ευκαιρία να ανακηρύξει την δική του Ελληνισμού καθώς και ο τίτλος του στην Ελληνική αρχοντιά μέσω των βασιλιάδων Ηρακλήδων της Μακεδονίας, οι οποίοι πρέπει να έχουν την εντολή με ιδιαίτερη τιμή και θαυμασμό σε αυτό Panhelle-νικ ιερό της λατρείας του Δία και Ηρακλής. Μπορούμε μάλλον να αντλήσει τα συμπεράσματα από αυτό το απόσπασμα του Ηροδότου, όσον αφορά τους Μακεδόνες σε γενικές γραμμές, με βάση τους γενικούς κανόνες που ισχύουν για τις ζωές των λαών. Δεδομένου ότι η βασιλική οικογένεια της Μακεδονίας είχε αναγνωριστεί ως Έλληνες και οι ανηρτημένες από το Άργος της Πελοποννήσου, οι Μακεδόνες είχαν εμμέσως αναγνωρίζεται ως Έλληνες επίσης. Για το πώς θα μπορούσαν οι Έλληνες συγκεντρώθηκαν στην Ολυμπία φανταστεί κανείς ότι μια ελληνική δυναστεία, η οποία είχε ήδη αποφανθεί βάρβαρο λαό για τρεισήμισι αιώνες μακριά από τον υπόλοιπο ελληνικό κόσμο, εντελώς αποκομμένοι μεταξύ βάρβαρη τα θέματά τους και ποτέ μέχρι εκείνη τη στιγμή σε οποιαδήποτε επικοινωνήστε με τους υπόλοιπους Έλληνες, θα μπορούσε να διατηρηθεί ελληνική γλώσσα, τις παραδόσεις και τα εξαιρετικά ελληνικά συνείδηση; Φαίνεται παράξενο σε κάθε λογική άποψη του θέματος, ξένη προς κάθε ιστορική απόφαση και ούτως ή άλλως θα ήταν εντελώς πέρα από την κατανόηση των αρχαίων Ελλήνων.
Μπορεί να αναφερθεί ότι μετά τους Περσικούς Πολέμους, πολλοί Macedoni¬ans πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και καταγράφονται ως νίκη γεγονότα χωρίς οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει κατά την επιλεξιμότητά τους για να ανταγωνιστεί, ούτε ήταν ποτέ εκεί την παραμικρή αμφιβολία κατά τα επόμενα χρόνια της ελληνικής τους ιθαγένειας , τα οποία μόνα τους δικαιούνται να εισάγετε τις λίστες. Έτσι, σύμφωνα με τον συγγραφέα της Λατινικής Solinus, εγγονός του Αλέξανδρου Αρχέλαος αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες και κέρδισε τα τέσσερα άλογο άρμα race.29 Διόδωρος αναφέρει επίσης το Μακεδονικό Cleiton, κερδίζοντας τον αγώνα Furlong στην 113η Olympiad.30
Από καιρό του Φιλίππου, όταν ήρθαν οι Μακεδόνες σε άμεση επαφή με τους Έλληνες από τις δημοκρατίες της πόλης και εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος σε μεγάλους αριθμούς που πάντα πήγαν στα ιερά ως Έλληνες και πήρε μέρος στους Πανελλήνιους αγώνες στο πλαίσιο αυτής της ταυτότητας. Καμία καταγγελία δεν τέθηκε ποτέ, ακόμη και από τις αντι-μακεδονική ρήτορες της Αθήνας, ο οποίος θα είχε υπέροχο υλικό για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης κατά τη βεβήλωση της Ελληνικής ιερά και ρυπογόνων ελληνικές παραδόσεις από βαρβάρους (αν αυτό ήταν ένα ζήτημα όχι των ηγεμόνων των Αργεαδών, αλλά των κοινών Μακεδόνων), είχε πίστευαν ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες.
Παρουσία του Αλεξάνδρου στην Ολυμπιάδα και τη νίκη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να ήταν το μεγάλο γεγονός της χρονιάς, συζητείται παντού από τους συμμετέχοντες την επιστροφή στην πατρίδα τους. Έτσι ο Αλέξανδρος έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα ως προερχόμενα από μια απομακρυσμένη χώρα μέχρι τώρα άγνωστη στους περισσότερους Έλληνες, ως Ολυμπιονίκη, αλλά και ως απόγονος των Τημενιδών του Άργους.Δημιούργησε έτσι μεγάλωσε πολύ δημοφιλές και φιλο-Ελληνική συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων, noised στο εξωτερικό από την Αθήνα και τη Σπάρτη, όχι μόνο αύξησε τη δημοτικότητά του, αλλά κράτησε την εντύπωση νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ζεστό στη μνήμη των Ελλήνων.
Η ανάμνηση του διαγωνισμού Αλεξάνδρου στην Ολυμπία διατηρείται ζωντανή ως ένας διάσημος Πανελλήνιο εμφάνιση αναμφίβολα κινήθηκε ο Πίνδαρος να αφιερώσει θαυμάσια στίχους του. Τα θραύσματα διατηρημένα με μεταγενέστερους συγγραφείς δώσει κάποια υπόδειξη της ομορφιάς στην εν λόγω ακρωτηριασμένα text.31
Ένας από τους αρχαίους συγγραφείς μας λέει ότι ο Πίνδαρος πήγε να μείνει στην Μακεδονία και φιλοξενήθηκε από Alexander.32 Κανείς δεν ξέρει αν έγραψε το εγκώμιό του, εκείνη την εποχή, αλλά αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως βέβαιο ότι το έγραψε μετά τους Περσικούς Πολέμους και κατά το χρόνο όταν ο βασιλιάς είχε γίνει ένας δημοφιλής αριθμός σε όλη την Ελλάδα. Γι 'αυτό και αναφέρεται ως ένα «εγκώμιο» και όχι μια «ωδή». Όλο το ίδιο πράγμα, δεν μπορούμε να συμπεράνουμε από αυτό ότι ο Αλέξανδρος πήρε απλά μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς να δηλωθεί ένας νικητής, ή ότι πράγματι αυτό το εγκώμιό δεν έχει καμία σχέση με του έχουν συμμετάσχει σε αυτές. Η αλήθεια του θέματος είναι ότι ο Ηρόδοτος αρκείται στο να αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος δεμένα για την πρώτη θέση στην κούρσα Furlong, χωρίς να αναφέρει αν αναδείχθηκε νικητής. Αλλά, όπως έχουμε ήδη πει, ο Ηρόδοτος εξιστορεί το περιστατικό όχι ως αναφορά το τι συνέβη στην Ολυμπία, αλλά και αποκαλύπτοντας τον Αλέξανδρο ως Έλληνας. Φαίνεται ότι οι τελευταίες τρεις γραμμές surviring δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι το εγκώμιο, αν πράγματι δεν ήταν στην πραγματικότητα μια ωδή, τιμά τη μνήμη της νίκης του Αλέξανδρου στην Ολυμπία. Διαφορετικά, θα είναι ένα από τα έργα του Πινδάρου, είναι αδύνατο να καταλάβουμε τι σημαίνει ένα κατόρθωμα (καλοϋ ΕΡΓΟΥ), η οποία πρέπει να τραγουδήσει στο "πιο όμορφα τραγούδια» «καλλίσταις άοιδαΐς» για να εξασφαλίσει την αθανασία της φήμης του.
Στην πραγματικότητα αυτό το εγκώμιο του Πινδάρου έκαναν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο για να δώσει πανελλήνια φήμη για την είσοδο του Αλεξάνδρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και φαίνεται να έχει πολύ καλά γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στα νεότερα χρόνια. Ειδικότερα ήταν ένα φτερό στα καλύμματα των απογόνων του Αλεξάνδρου του Μακεδόνα θρόνου και αυτή η ιερή κληρονομιά της οικογένειας πρέπει να έχουν ενθουσιασμένος τη ζωντανή φαντασία και την εθνική υπερηφάνεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου από μικρή ηλικία. Έτσι αργότερα, διαπιστώνουμε ότι είχε ένα απέραντο θαυμασμό για τον Πίνδαρο, όχι μόνο ως ένα μεγάλο Έλληνα ποιητή, αλλά επειδή είχε τιμηθεί προγόνου του Αλεξάνδρου του Α με αυτή την ωδή.Αργότερα, πηγές αναφέρουν ότι, κατά την παραγγελία Θήβα να ισοπεδώθηκαν, ο Μέγας Αλέξανδρος γλίτωσε μόνο το σπίτι του Πινδάρου, επειδή ο μεγάλος λυρικός ποιητής είχε απαθανάτισε τον προκάτοχό του Αλέξανδρο I.33 Είναι αλήθεια ότι αυτή η ιστορία δεν είναι πουθενά σχετίζονται με τους μετέπειτα ιστορικοί, όπως ο Αρριανό, Πλούταρχο, ο Διόδωρος, κ.λπ., γράφοντας για τον Μέγα Αλέξανδρο. Αλλά ακόμη και αν το ανέκδοτο προέρχεται από κάποια άλλη πηγή εξαφανιστεί δείχνει ότι η παράδοση του κατόρθωμα του Αλεξάνδρου στην Ολυμπία κρατήθηκε πράσινο για αιώνες από τον Πίνδαρο, ότι αθάνατο βάρδος της Ολυμπιακής νίκες.
Απόστολος Δασκαλάκης,
Ο Ελληνισμός των Μακεδόνων
Σελίδες 157-163
ΙΜΧΑ, 1963
Για μόνο δίκαιη χρήση
Έτσι, πολύ σύντομα μετά την προσχώρησή του, αποφασισμένος να κάνει ό, τι δεν Μακεδόνας βασιλιάς πριν από αυτόν και πολύ λίγες μετά από αυτόν, μέχρι την ημέρα του Φιλίππου είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει. Έχει κάνει μέχρι το μυαλό του να επισκεφθεί την Ελλάδα, για να κάνει την προσωπική γνωριμία με την πολιτική και κοινωνική ζωή των ελληνικών πόλεων, να θυσιάσει τις πανελλήνιες ιερά και λαμβάνει μέρος σε πανελλήνιες παιχνίδια. Η ιστορία μας λέει τίποτα για το ταξίδι του Αλεξάνδρου Α στην Ελλάδα, εκτός από του .......
παραμονή στην Ολυμπία και η συμμετοχή στα παιχνίδια. Αλλά είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι ο Αλέξανδρος, διαποτισμένη όπως ήταν με ένα πανελλήνιο πνεύμα και φλεγμονή με τη φιλοδοξία να ξέρετε για την ελληνική ζωή και εμφανίζονται ως ο ίδιος Έλληνας, θα αναλάβει μια τόσο μακρά και επίπονη διαδρομή από τις Αιγές, την πρωτεύουσα του, μέσω Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Αττική και έτσι στην Ολυμπία, χωρίς να δει άλλες πόλεις και ιερά ελληνικά μέρη, κυρίως την Αθήνα και τους Δελφούς, ακόμη και αν πήγε ένα μέρος της διαδρομής από τη θάλασσα. Καθώς πρόκειται να εξηγήσω, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το έκανε εν πάση περιπτώσει επισκεφθεί την Αθήνα.
Όταν λέει εμφάνισης του Αλεξάνδρου στην Ολυμπία και το περίφημο περιστατικό στο οποίο αποκαλύπτει Ελληνική καταγωγή του, από τα οποία θα έχουν περισσότερα να πουν αργότερα, ο Ηρόδοτος δεν αναφέρει ποια ήταν Ολυμπιάδας. Για το λόγο αυτό, υπήρξαν διαφορές πάνω χρονολόγηση αυτή η Ολυμπιάδα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν ένας από τους δύο μεταξύ των δύο Περσικών Πολέμων στην Ελλάδα, είτε η 73η (488 π.Χ.) ή η 74η (484 π.Χ.)? ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ήταν η 76η, λίγο μετά τους πολέμους. Στην πραγματικότητα, η 75η (480 π.Χ.) συμπίπτει με τη μεγάλη εισβολή του Ξέρξη και ως εκ τούτου αποκλείεται, όπως Alex¬ander συνόδευσα τον περσικό στρατό στη συνέχεια.
Πιστεύουμε ότι καμία από αυτές τις Ολυμπιάδες ήταν εκείνη κατά την οποία ο Αλέξανδρος ξεκίνησε για τα ταξίδια του στην Ελλάδα και έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως θα εξηγήσουμε πιο κάτω, το έτος 492 (72η Ολυμπιάδα) υπήρξε η μεγάλη περσική επίθεση στη Θράκη και τη Μακεδονία, που είχε ως αποτέλεσμα την πραγματική υποταγή της Μακεδονίας. Κατά συνέπεια, το ταξίδι του Αλεξάνδρου το έτος αυτό είναι έξω από το θέμα, καθώς θα σήμαινε μια μακρά απουσία και ειρηνικές συνθήκες στο σπίτι. Η 73η (488 π.Χ.) και 74η (485 π.Χ.) Ολυμπιάδες είναι εξίσου αποκλείεται ενόψει του γεγονότος ότι μετά την εκστρατεία του Δάτη και του Αρταφέρνη το 490 π.Χ., η οποία απέτυχε τόσο σε σαφή Μαραθώνα, (θα έπρεπε να είναι μια τιμωρία για τη βοήθεια Αθήνα είχε δοθεί στο Ιόνιο πόλεις »επανάσταση και το κάψιμο των Σάρδεων), οι σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Περσών είχε επιδεινωθεί και η επικείμενη καταιγίδα του Ξέρξη εισβολή ήταν ήδη ορατή στον ορίζοντα. Δεν θα ήταν δυνατό για τον βασιλιά της Μακεδονίας να ακολουθήσει τίποτα, αλλά μια φιλο-περσικό πολιτική στον ρόλο του σατράπη στην αχανή αυτοκρατορία, και ποτέ δεν θα διακινδύνευε μια επίσκεψη στην Ελλάδα με φιλελληνικό διαδηλώσεις, οι οποίες θα ήταν τόσο πολύ επικίνδυνο γι 'αυτόν. Αλλά ακόμα και πέρα από αυτό, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο Αλέξανδρος Α ', ο οποίος καθ' όλη βασιλείας του έδειξε τον εαυτό του ένα χάρακα μεγάλη ευφυΐα και την πολιτική οξυδέρκεια, θα εξετάσουμε αναλαμβάνοντας το μακρύ ταξίδι προς την Ελλάδα, ενώ έντρομοι θύελλες είχαν ήδη έρθει σε χώρα του και τις νέες απειλές του καταστροφή κρέμονταν από πάνω του.
Η 75η Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε το 480 π.Χ., είναι, επίσης, έξω από το θέμα, όπως ο Αλέξανδρος ήμουν μετά από τον Ξέρξη στην εκστρατεία του εναντίον Ελλάδα. Αυτό μας φέρνει στην 76η το 476 π.Χ.? αυτό είναι πάλι αδύνατο κατά την άποψή μας, για διάφορους λόγους. Πρώτα απ 'όλα, το έτος 512,18 όταν ο Ηρόδοτος μας λέει ο Αλέξανδρος θανάτωσε τους Πέρσες ευγενείς, ήταν μεταξύ 15 και 18 ετών? το 476 θα πρέπει να ήταν 51 έως 54. Μια τέτοια ηλικία δεν αντιστοιχεί με νεανική παρόρμηση του Αλεξάνδρου για να μπει στο ρινγκ με τους νεαρούς αθλητές, πολλώ μάλλον δεν συμφωνούν με τις πληροφορίες που κέρδισε έναν αγώνα δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες? ότι ήταν ένα γεγονός απαιτητική νεανική αντοχή, ως εκ τούτου, εξ ολοκλήρου από τη διατήρηση με άτομο του ώριμη ηλικία. Πέρα από αυτό, όπως θα εξηγήσουμε αργότερα πληροφορίες του Ηροδότου, 19 Πολλοί από τους Έλληνες που συμμετέχουν στα παιχνίδια έμειναν έκπληκτοι βλέποντας τον βασιλιά της Μακεδονίας που μάχονταν για τη νίκη στην πίστα. Δεν ξέρω ποιος το πρόσωπο αυτό ήταν σε όλα και αμφέβαλε αν είχε το δικαίωμα να λάβει μέρος σε αυτές τις Πανελλήνιους Αγώνες. Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται εντελώς ακατανόητο αν συνέβη το 476 π.Χ., δηλαδή μετά τους Περσικούς Πολέμους, στη διάρκεια της οποίας ο Αλέξανδρος είχε καταστήσει μεγάλες υπηρεσίες προς τους Έλληνες ως Έλληνας, είχε επισκεφθεί την Αθήνα και έχει παραληφθεί με μεγάλη τιμή, που ανακήρυξε Πρόξενο και της δημόσιας ευεργέτη και θεωρείται γενικά ως πιο δημοφιλής φιγούρα σε όλη την Ελλάδα. Μια τέτοια αντίρρηση θα έχουν κριθεί πιο ανάρμοστη και απρεπής, εάν επιφυλάχθηκε σε ένα all-ελληνικό ιερό με τον Αλέξανδρο, που ήδη είναι γνωστή ως "το Φιλέλληνα», 20 και θα είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των πολιτών, ιδιαίτερα των Αθηναίων και Σπαρτιατών παρόν.
Παραμένει για μας να πάμε πίσω στην 71η Ολυμπιάδα του 496 π.Χ. με την πρώτη ημερομηνία ταξίδι του Αλεξάνδρου προς την Ελλάδα και τη συμμετοχή του στους αγώνες στην Ολυμπία. Κατά την άποψή μας αυτό το έτος ταιριάζει απόλυτα με μια λογική εξέταση του θέματος. Αλέξανδρος Α 'ήταν, αλλά λίγο στο θρόνο και αισθάνθηκε την ανάγκη, αναμειγμένα με φιλοδοξία, να γνωρίσουν την Ελλάδα και είναι γνωστή από τους Έλληνες, για να επισκεφθεί τη χώρα του τις οικογενειακές παραδόσεις του και Αργεαδών θρύλους, να κάνει ένα προσκύνημα στη διάσημη τηγάνι Ελληνικός ιερά όπου οι θεοί των προγόνων του και του Ηρακλή, που πιστεύεται ότι είναι πρόγονος του, λατρευόταν και, τέλος, να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, των οποίων οι νικητές εξήρε σε ύμνους από τους μεγαλύτερους ποιητές της Ελλάδα. Εκείνη την εποχή ήταν η πιο ευνοϊκή γιατί δεν έχει ακόμα αισθάνομαι καμία πίεση τυραννικό από τους Πέρσες, η Μακεδονία ήταν ήσυχο και ήταν ελεύθερος να μετακινηθούν και να δείξει την αγάπη του για τους Έλληνες. Κατά την διάρκεια της 71ης Ολυμπιάδας ήταν αρκετά νέος, δεν απέχει περισσότερο από τριάντα πέντε ετών. Είχε προφανώς συνηθίσει να μακεδονική στρατιωτική άσκηση σωματικής και καλλιεργούνται τις εξουσίες του, διατηρώντας νεανικό σφρίγος που τον εφοδιασμένα να λάβει μέρος σε Πανελλήνιους Αγώνες.
Γνωρίζουμε ταξίδι του Αλεξάνδρου στην Ολυμπία και η συμμετοχή του στα παιχνίδια κυρίως από τον Ηρόδοτο, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια βοηθητικά στοιχεία από μεταγενέστερες πηγές. Ο Ηρόδοτος αφηγείται αυτό το γεγονός ως κάτι ενός παρέκβαση, έχοντας ήδη εξιστορείται επί μακρόν το δράμα του αγοριού Αλέξανδρος σφαγή ο Πέρσης nobles.21 Ο δεδηλωμένος στόχος του είναι παρέκβαση θριαμβευτικά να δικαιώσουν τον Ελληνισμό του βασιλιά της Μακεδονίας και ως ένα είδος προκαταρκτικής δικαιολογία για evincing φιλο-Ελληνική συναίσθημα του κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων, πρέπει να τονιστεί σε πολλές μεταγενέστερες περιπτώσεις. Εδώ είναι αυτό που γράφει ο Ηρόδοτος:. «Το γεγονός ότι οι απόγονοι του Περδίκκα είναι Έλληνες, όπως οι ίδιοι λένε, εγώ τυχαίνει να γνωρίζω και θα το αποδείξει περαιτέρω στην ιστορία μου Επίσης, η Hellanodicae, ο οποίος είναι υπεύθυνος για διαγωνισμούς στην Ολυμπία, διαπιστώθηκε ότι ήταν τόσο, όταν ο Αλέξανδρος επέλεξε να ανταγωνιστεί και άρχισε τις λίστες για το σκοπό αυτό, οι Έλληνες που ήταν να τρέξει εναντίον του ήταν να τον φραγής από τον αγώνα, λέγοντας ότι ο διαγωνισμός θα πρέπει να είναι για τους Έλληνες και όχι για βαρβάρους. Αλλά το συντομότερο Ο Αλέξανδρος ο ίδιος αποδείχθηκε ότι είναι του Άργους, που κρίθηκε ότι είναι Έλληνας, οπότε μπήκε στην κούρσα Furlong και έτρεξε ένα ισοπαλίας για την πρώτη θέση. " 22
Σύμφωνα με αυτόν τον λογαριασμό του Ηρόδοτου, ο Αλέξανδρος πήγε στην Ολυμπία και στην πίστα, όπου επρόκειτο να εισέλθουν στην κούρσα. Στη συνέχεια, ορισμένοι Έλληνες που ανταγωνίζονται στην κούρσα για το πρωτάθλημα ήθελε να τον αποκλείσει, αμφισβητώντας το δικαίωμά του να εισέλθει. Όπως έχει ήδη επισημανθεί, τα προσόντα για την είσοδο στα Πανελλήνιους Αγώνες ήταν ελληνική ιθαγένεια, χωρίς ξένους συμμετέχοντες που επιτρέπονται. Έτσι, το δικαίωμα του Μακεδόνα βασιλιά να ονομάζεται μια ελληνική αμφισβητήθηκε. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αντιρρήσεις διευθετήθηκαν από το Hellanodicae, οι οποίοι διορίστηκαν για να δείτε ότι οι διαγωνισμοί λειτουργούν σωστά μόνο με Έλληνες ανταγωνιστικά, και να λύσει οποιοδήποτε διαφορές arose.23 Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με τη φράση «αποδεικνύει τον εαυτό του να είναι ένα Αργεαδών "Ηρόδοτος συνεπάγεται την παραδοσιακή κάθοδο του μακεδονικού βασιλικού οίκου από την Ηρακλήδων Τημενιδών του Άργους της Πελοποννήσου, στο οποίο παραπέμπει αλλού, 24 και παρουσιάζει τον Αλέξανδρο διακηρύσσοντας δημοσίως ως ένδειξη της Ελληνικής καταγωγής του και κατά συνέπεια το δικαίωμα να λάβουν μέρος στο Ολυμπιακοί αγώνες.
Προφανώς κάποιος ξαφνικά φθάνουν στην πίστα, δεν θα μπορούσε να sim¬ply εισάγετε τις διαγωνισμούς με δική του ευχαρίστηση. Είχε να δηλώσει την είσοδό του, έχουν αποδεχθεί και να ελέγχεται από τους δικαστές, δίνουν τον όρκο, μια ειδική εξέταση για την επιλογή και την εκτέλεση ορισμένων θρησκευτικών και άλλων προκαταρκτικών τελετές. Ειδικά στην περίπτωση των τριών πρώτων αγωνίσματα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, (το Furlong, διπλό μάθημα και μακρά πορεία) έπρεπε να χωριστούν σε "κατηγορίες" τεσσάρων έως έξι αθλητές, οι οποίοι θα τρέχουν τα προκαταρκτικά θερμαίνει την ανταγωνιστές? μόνο οι νικητές αυτών των προκρίθηκε στους τελικούς. Ίσως λόγω της ιδιότητάς του ως εξέχουσα προσωπικότητα, όπως είχε πιθανώς ποτέ δει στην Ολυμπία πριν, ορισμένα τμήματα του εθιμικού ρουτίνας, π.χ. είσοδό τους στο στάδιο πριν από τους δικαστές, εσείοντο στην περίπτωσή του. Αλλά ένα φαντάζεται ότι δεν θα ήταν δυνατό γι 'αυτόν να εξαιρεθούν από τον όρκο που οι ανταγωνιστές έπρεπε να ορκίζονται στην αίθουσα του Συμβουλίου, δείχνοντας μπροστά στο άγαλμα του Δία Ορκίου ότι διαθέτουν όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη, ότι είχαν υποστεί η απαιτούμενες μελέτες και ότι θα συμμορφωθεί με όλους τους όρους που επιβάλλονται από την Ολυμπία για τα παιχνίδια. Ωστόσο, και μπορούμε να σημειωθεί ότι πολλές από αυτές τις συνθήκες, είναι γνωστό σε μας από Ολυμπιάδες μετά τους Περσικούς πολέμους, δεν είχε ακόμη διατυπωθεί, πάντα υπήρχε ο όρκος και ορισμένες άλλες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται πριν ο ανταγωνιστής επετράπη να εισέλθει, πολύ μπροστά από την φθάνοντας το κομμάτι του για την ημέρα των αγώνων.
Ο Αλέξανδρος δεν ήταν απλώς ένα συνηθισμένο Ελληνική έρχονται να αναζητήσουν ή λάβουν μέρος στους αγώνες, αλλά μια μεγάλη προσωπικότητα.Ήταν σίγουρα συνοδεύεται από μια μεγάλη συνοδεία που επεξεργάστηκε το ευρύτερο ενδιαφέρον και προκάλεσε μεγάλη αναταραχή μία. Εκτός αυτού, η επιβλητική εμφάνιση του νεαρού βασιλιά, που περιβάλλεται από το παλληκάρι και παράξενα ένοπλα μέλη της συνοδείας του, πρέπει να έχει γενική προκάλεσε το θαυμασμό και να γίνει το θέμα της ημέρας για τους Έλληνες που είχαν έρθει στην Αρχαία Ολυμπία από τα άκρα του ελληνικού κόσμου.Υπό αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να ήταν ήδη γνωστά στους δικαστές, οι οποίοι θα κάνει σίγουρα καμία αντίρρηση να του την είσοδο τους αγώνες. Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζεται ελληνικής ιθαγενείας του, χωρίς την οποία, όπως έχει ήδη επισημανθεί, ήταν αδύνατο γι 'αυτόν να συμμορφωθούν με τους προκαταρκτικούς όρους. Αλλά αν τυχόν αμφιβολίες προέκυψε μεταξύ τους, ο Αλέξανδρος έπρεπε να εξηγήσει τις ρίζες του πριν από αυτούς και οφείλουν να έχουν ήδη αναγνωριστεί ως Έλληνας.
Από το κείμενο του Ηροδότου φαίνεται ότι οι ενστάσεις που προέκυψαν όταν ο Αλέξανδρος, έχει ήδη γίνει αποδεκτή από μια νεοεισερχόμενη επιχείρηση, εισήλθε τους καταλόγους που πρόκειται να διατεθούν στην ομάδα του για τον αγώνα. Στη συνέχεια, κατά πάσα πιθανότητα τη στιγμή που οι κήρυκες (σύμφωνα με τους κανόνες των παιχνιδιών), ανακοίνωναν το όνομα και την πατρίδα του κάθε ανταγωνιστή, έναν ή περισσότερους από τους αθλητές, ζήτησε γι 'αυτόν να αποκλειστούν, αμφισβητώντας το δικαίωμά του εισόδου, όπως ότι ανήκε αποκλειστικά στους Έλληνες.
Οι Έλληνες συγκεντρώνονται στην Ολυμπία για να λάβουν μέρος στους αγώνες ή να παρακολουθήσουν τους ήρθε όχι μόνο από την Ελλάδα, τη σωστή, αλλά από τις αποικίες Εύξεινου, τις πόλεις της Μικράς Ασίας, στην ακτή της Αφρικής, Μεγάλη Ελλάδα, τα μακρύτερα οικισμούς στη Δυτική Μεσόγειο, στην πραγματικότητα, από κάθε τόπος όπου βρέθηκαν Ελληνισμού. Η γεωγραφική και ιστορική γνώση πολλοί από αυτούς ήταν αυστηρά περιορισμένη?ήταν φυσικό για κάποιους να μην γνωρίζουν ακόμη και όταν η Μακεδονία ήταν σε μια εποχή που ήταν αποκομμένο πέρα από τον Όλυμπο, το οποίο περιβάλλεται από τους βάρβαρους λαούς και σε καμία είδους επαφή με τους νότιους Έλληνες. Αυτή η κατάσταση δεν ήταν το λιγότερο παράξενο στην αρχή του 5ου αιώνα, ιδιαίτερα πριν από τους Περσικούς πολέμους μέχρι την οποία δεν Μακεδονικό είχε δείξει το πρόσωπό του στην Ολυμπία και δεν υπήρξαν περιπτώσεις των Μακεδόνων στις πανελλήνιες ιερά. Με δεδομένο αυτό, δεν είναι κατά κανένα τρόπο έκπληξη το γεγονός ότι υπήρχαν άτομα σε πανελλήνια εταιρεία που αγνοούσαν της Μακεδονίας και δεν μετράνε βασιλιάς της μεταξύ εκείνων των Ελλήνων δικαιούνται να λάβουν μέρος στους αγώνες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, όσοι αντιτίθενται στην είσοδο του Αλεξάνδρου ήταν συναθλητές του στην πίστα. Ισχυρά συναισθήματα ξύπνησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων όπου η νίκη από το νικητή ένας πανελλήνιος σχήμα, τραγουδιέται από τους μεγάλους ποιητές, κερδίζοντας μεγάλες τιμές στη γενέτειρά του, που συχνά περιλαμβάνουν ένα άγαλμα. Κατά συνέπεια, οι άλλοι ανταγωνιστές, οι οποίοι έτρεχαν μαζί του είχε κάθε συμφέρον να ζητήσουν κίνητρα να αποκλείσει όποιον θα μπορούσε να θέσει τη νίκη τους σε κίνδυνο. Αλέξανδρος θα μπορούσε να αναμείνει την απάντηση χωρίς συναίσθημα, γνωρίζοντας τι οι δικαστές θα απαντήσουν στα αντιρρησίες, με τους οποίους πρέπει να έχει ήδη συζητήσει το θέμα. Αντ 'αυτού, προτίμησε να ανακοινώσει δημοσίως σε όλους τους Έλληνες που συναρμολογούνται στην Ολυμπία, η παράδοση των προγόνων του Τημενιδών, που είχαν μεταναστεύσει από το Άργος στην Πελοπόννησο στη Μακεδονία, την οικοδόμηση των Αιγών και δημιουργώντας το βασίλειο της Μακεδονίας.Έτσι, σε αυτή τη θριαμβευτική στιγμή, ο Αλέξανδρος δεν χαιρετίζουν την ευκαιρία να λάβει μέρος στους αγώνες, όσο ότι η εκμετάλλευση του ευκαιρία να διακηρύξει πριν από όλη την Ελλάδα Ηρακλήδων του Άργους καταγωγή του με την αφήγηση του μύθου με τη δική χείλη του.
Κατά τη διάρκεια των αγώνων στην Ολυμπία η αφήγηση της πανελλαδικής θρύλους αφηγούνται κάποια εθνική εκδήλωση, την ανάγνωση ενός ιστορικού ή λογοτεχνικό έργο, η αιτιολογική σκέψη της ποίησης, και ούτω καθεξής, δεν ήταν τίποτα ασυνήθιστο. Αντίθετα, αυτές αποτελούσαν τόσο μια μορφή ψυχαγωγίας και την εκ νέου βάπτισμα των Ελλήνων που είχε έρθει μαζί από τα πέρατα της γης. Κατά τον 5ο αιώνα π.Χ., διακρίνονται άνθρωποι των γραμμάτων στην Ελλάδα χρησιμοποιείται για να εμφανιστεί στην Ολυμπία και να κερδίσει το χειροκρότημα, απαγγέλλοντας τα έργα τους. Η παράδοση λέει ότι ο Ηρόδοτος έδωσε αναγνώσεις από την ιστορία του, καταγραφή της ελληνικής νίκες εναντίον των βαρβάρων και προκαλώντας μια θρησκευτική συγκίνηση στο ακροατήριό του, ενώ δάκρυα κύλησαν στο τα μάγουλα του αγοριού Θουκυδίδη, ο οποίος ήταν present.25 Γοργίας Υπάρχει και ο Λυσίας και αργότερα το σοφιστή Ιππίας και πολλοί άλλοι μίλησαν εν μέσω χειροκροτημάτων από τους περιχαρής Έλληνες? πάρα πολύ εκεί ο Θεμιστοκλής είχε επευφημούσαν για την επίτευξη του θριαμβευτική απελευθέρωση της Ελλάδα από τους βαρβάρους και τον Πλάτωνα τιμήθηκε ως ένα ισχυρό πανελλήνιο intellect.26 Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι οι συνθήκες αυτές παράγονται στην Ολυμπιάδα λίγο πριν από τους Περσικούς πολέμους. Θα πρέπει, επίσης, να είναι αλήθεια ότι εκείνη τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να υπάρξει τόσοι πολλοί διακεκριμένοι επισκέπτες εμφανίζονται ενώπιον του κοινού και να επικροτηθεί από αυτούς, όπως ήταν εκεί μετά τους Περσικούς πολέμους, ο βασιλιάς της άφιξης της πΓΔΜ ως αθλητής στο ιερό της Άλτεως, αντιμετωπίζοντας οι Έλληνες συναρμολογούνται για το θέμα της Ηρακλήδων προγόνου του, πρέπει να έχει φανεί μια μοναδική ευκαιρία και ο Αλέξανδρος θα είχε απερίφραστα χειροκρότησαν. Το επεισόδιο θα είχε αφηγήθηκε γρήγορα όταν πήγαν στο σπίτι σε όλη την Ελλάδα και ίσως έθεσε τα θεμέλια της τεράστιας δημοτικότητας που ο Αλέξανδρος ήταν αργότερα να απολαύσετε όλη την Ελλάδα. Σίγουρα ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για την Ηρακλήδων βασιλιά της χώρας μέχρι σήμερα κόψει πίσω από τα βουνά της και μέχρι στιγμής άγνωστη στους περισσότερους Έλληνες να μιλήσει μέσα σε αυτό το πανελλήνιο ιερό του Δία και του Ηρακλή ανακοινώνοντας ένδοξο ελληνικό καταγωγή του και ανακηρύσσοντας τον εαυτό του Ηρακλήδων Ελληνική, ξεπήδησε από το Δία και τον Ηρακλή ο ίδιος. Θα δείξει ασυγχώρητη αμέλεια και έλλειψη πολιτικής νόημα αν είχε ο ίδιος περιορίστηκε στο να αναγνωρίσει το δικαίωμά του να συμμετέχει στα παιχνίδια και δεν είχαν σπεύσει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που παραπέμπουν σε υπέροχες προγόνων του στο πανελλήνιο κοσμοσυρροή. Μπορούμε ακόμη και να αναρωτιούνται αν ο ίδιος δεν είχε κατασκευάσει το επεισόδιο, προκειμένου να δημιουργήσει την ευκαιρία να μιλήσω στην Ολυμπία, για την οποία ο ίδιος είχε προετοιμαστεί.
Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος έτρεξε το Furlong αγώνα στο γήπεδο. Αυτή ήταν η πρώτη διαγωνισμός και οι αγώνες στην Ολυμπία άρχισαν πάντα με αυτό που μπορούμε να ανακαλύψουμε από όλα τα αρχαία sources.27 Εκτός αυτού, ήταν η απλούστερη των αγώνων σε απόσταση περιορίζεται μεταξύ των ακραίων δυτικά και την ακραία ανατολικά του σταδίου. Μετά ήρθε το διπλό και μακρά μαθήματα, πάνω από δύο αγώνες και πολλά άλλα κυκλώματα. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι ο Αλέξανδρος πήρε μέρος σε αυτούς τους τρεις πρώτους αγώνες τουλάχιστον. Ο Ηρόδοτος αναφέρει σαφώς "ανταγωνίζονται στο Furlong" και δεν αφορά τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε άλλη διαγωνισμούς. Από την άλλη πλευρά, κερδίζοντας τον αγώνα του ήταν επίσης σχετική, όπως ο ίδιος «δεμένα» για την πρώτη θέση ("έτρεξε ένα dead heat για την πρώτη θέση"). Αν είχε συμβεί για να τρέξει στις άλλες δύο αγώνες, ο ίδιος δεν μπορεί να κερδίσει, διότι διαφορετικά θα bien αναφέρθηκαν. Αλλά οι πιθανότητες είναι ότι του να παίρνει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μια καθαρά τιμητικό ικανότητα λόγω της θέσης του, ήταν περιορισμένη από ειδική απαλλαγή των δικαστών στον πρώτο αγώνα στην Ολυμπιάδα, το Furlong, ο οποίος του παρείχε με την υπερήφανη ικανοποίηση, περιζήτητα σε ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο, να είναι ο νικητής στην Ολυμπία. Αναμφίβολα, το όνομά του δεν θα έχουν χαραχτεί για τις στήλες των ολυμπιονικών, επειδή για να επιτευχθεί αυτό δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει ένα νεκρό θερμότητας, αλλά για να κερδίσει μια σειρά από νίκες σε μια σειρά εκδηλώσεων. Με αυτή την έννοια, ο Αλέξανδρος δεν ήταν «Ολυμπιονίκη», αλλά νικητής του ολυμπιακού γεγονότος. Αλλά ακόμη και ως νικητής αυτού του είδους ήταν βέβαιο ότι θα έχουν αποκτήσει χειροκροτήματα από το πανελλήνιο πλήθος βλέποντας τα παιχνίδια και ίσως ήταν επίσης προνομιακή σε μια τιμητική ικανότητα να έχουν αυτή την ανείπωτη χαρά που λαμβάνουν από τα χέρια των δικαστών οι "cotinos , "ή το υποκατάστημα της ιερής ελιάς, που φυτεύτηκαν σύμφωνα με την παράδοση από τον πρόγονο του Ηρακλή.
Οι Μακεδόνες, λόγω του ορεινού εδάφους τους, συνεχείς πολέμους τους και γενικότερα στη ζωή της χώρας, με την άσκηση και μακρινά ταξίδια, ήταν φυσικά συνηθίσει να τρέχει. Ο Αλέξανδρος, δίνεται ειδική εκπαίδευση στη μακεδονική αυλή στο τρέξιμο και άλλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως ο ίδιος θα πρέπει να ήταν διότι θεωρήθηκαν ως ιδιαίτερα αρμόζουν σ 'ένα καλός στρατιώτης, σίγουρα είχε όλα τα προσόντα που απαιτούνται για τη νίκη, αν είχε να αμφισβητήσει τους αγώνες ως ένα συνηθισμένο συμμετέχοντα. Αλλά η hewon νίκη στην Ολυμπία θα πρέπει επίσης να εξεταστεί ως «διπλωματική». Δεν θα ήταν ευπρεπής για το βασιλιά των Μακεδόνων για να έρθει πίσω σε άλλους συνήθεις συμμετέχοντες. Ωστόσο, ο ίδιος κατάφερε να κερδίσει χωρίς να στερεί από άλλους, επίσης, να το πράξουν. Είχε ανακοινωθεί ο νικητής, μαζί με τους άλλους άνδρες που θα έχουν επίσης το δικαίωμα σε όλους τους τιμά οφείλεται σε πρωταθλητή.
Αυτό το γνωρίζουμε μόνο από την ιστορία του Ηροδότου, αλλά ορισμένοι συγγραφείς πολύ αργότερα, που είναι γνωστό ότι έχουν χρησιμοποιήσει άλλες πηγές από τον Ηρόδοτο, περιορίζονται οι ίδιοι να σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κέρδισε, χωρίς να πει τίποτα για το περιστατικό του δικαιώματός του εισόδου που αμφέβαλε και δημόσια προκήρυξη του Αργείου ancestry.28 του
Αυτή η περίφημη ιστορία της Ολυμπίας προκάλεσε μεγάλη κερδοσκοπία μεταξύ των σύγχρονων ιστορικών σε σχέση με την προέλευση των Μακεδόνων.Εκείνοι που αμφισβητούν την ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων, ενώ απορρίπτει αργότερα λογαριασμούς του Ηροδότου που δείχνει προ-ελληνικά αισθήματα Αλέξανδρος Ι κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων και ιδιαίτερα τη βοήθειά του προς την Ελληνική αιτία σε Τέμπη και Πλαταιές ως φανταστικά, να αποδεχθεί εύκολα την ιστορία του είσοδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις ενστάσεις που να κάνει του, έτσι, για να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες στην καταγωγή, ή εν πάση περιπτώσει, δεν θεωρείται τόσο από τους αρχαίους Έλληνες.
Εμείς θα περιοριστούμε τώρα τους εαυτούς μας με τα συγκεκριμένα γεγονότα παρουσιάστηκε από τον Ηρόδοτο. Δεν λέει ότι οι Έλληνες συγκεντρώθηκαν στην Ολυμπία ή ότι οι επικεφαλής των δικαστών διορίζονται από αυτούς αμφισβήτησε το δικαίωμα του Αλεξάνδρου για να εισάγετε τα παιχνίδια, που αναζητούν σε αυτόν ως ένα βάρβαρο και όχι ενός Έλληνα. Μόνο ότι ορισμένοι αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα και Furlong ενδιαφέρει δίνοντας ταυτόχρονα την ευχέρεια κάθε ανταγωνιστή μπορεί να αμφισβητήσει τη νίκη σοβαρά με τους έκανε αυτές τις καταγγελίες. Όπως ήταν φυσικό, όπως έχουμε ήδη πει, ότι μεταξύ των αθλητών και πανηγυριστές κάθε κοινωνικής τάξης και κάθε μορφωτικού επιπέδου των Ελλήνων από το απώτατο όρια του τότε γνωστού κόσμου, θα έπρεπε να υπάρχει κάποια που δεν ήξερε τίποτα για τους Μακεδόνες κόψει πέρα Όλυμπο και την Πίνδο, και δεν είναι ακόμη σε οποιαδήποτε πολιτική ή άλλη επαφή με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το γεγονός ότι οι επικεφαλής των δικαστών είχε ήδη αποδεχθεί την είσοδο του Αλεξάνδρου στις λίστες, δεδομένου ότι είχε ήδη εκπληρώσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ιδίως τον όρκο, σημαίνει ότι αυτοί που ακολούθησαν και ήξεραν τι συνέβαινε στην Ελλάδα καλύτερα από οποιονδήποτε δεν προέβαλε καμία αντίρρηση, ξέροντας εκ των προτέρων ότι ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, προτιμώντας Αλεξάνδρου να μιλήσει, εξηγώντας Αργεαδών παράδοση του, αντί να βασίζονται στην κρίση τους δεν αποδεικνύει την ανάγκη του να υποστηρίξει Ελληνικής ταυτότητάς του, αλλά η υπερηφάνεια του σε διακηρύσσουν την καταγωγή του από το Δία και τον Ηρακλή πριν από την συναρμολογούνται εταιρείας.
Ο ισχυρισμός αυτός στη συνέχεια έκανε ότι ο Αλέξανδρος έδειξε μόνο ότι ήταν Έλληνας ο ίδιος και όχι οι Μακεδόνες και ότι μόνο το δικό του Ελληνικού ταυτότητα αναγνωρίστηκε. Ήταν ο Αλέξανδρος μόνος που πήγε στις λίστες για να λάβουν μέρος στους αγώνες και ήταν μόνο το δικαίωμά του να εισέλθει ότι αμφισβητήθηκε. Κατά συνέπεια, αυτή τη στιγμή ο μόνος που εξέφρασε την ανησυχία και δεν ήταν εθνολογικά συζήτηση σχετικά με τους Μακεδόνες. Ο Αλέξανδρος δεν αγωνίστηκε στην Ολυμπία σε εθνικό Μακεδονικό ζήτημα, για το οποίο, εκτός από εκεί δεν είχε προκαλέσει εκείνη τη στιγμή. Ο ίδιος περιορίζεται, ή μάλλον αυτός άρπαξε την ευκαιρία να ανακηρύξει την δική του Ελληνισμού καθώς και ο τίτλος του στην Ελληνική αρχοντιά μέσω των βασιλιάδων Ηρακλήδων της Μακεδονίας, οι οποίοι πρέπει να έχουν την εντολή με ιδιαίτερη τιμή και θαυμασμό σε αυτό Panhelle-νικ ιερό της λατρείας του Δία και Ηρακλής. Μπορούμε μάλλον να αντλήσει τα συμπεράσματα από αυτό το απόσπασμα του Ηροδότου, όσον αφορά τους Μακεδόνες σε γενικές γραμμές, με βάση τους γενικούς κανόνες που ισχύουν για τις ζωές των λαών. Δεδομένου ότι η βασιλική οικογένεια της Μακεδονίας είχε αναγνωριστεί ως Έλληνες και οι ανηρτημένες από το Άργος της Πελοποννήσου, οι Μακεδόνες είχαν εμμέσως αναγνωρίζεται ως Έλληνες επίσης. Για το πώς θα μπορούσαν οι Έλληνες συγκεντρώθηκαν στην Ολυμπία φανταστεί κανείς ότι μια ελληνική δυναστεία, η οποία είχε ήδη αποφανθεί βάρβαρο λαό για τρεισήμισι αιώνες μακριά από τον υπόλοιπο ελληνικό κόσμο, εντελώς αποκομμένοι μεταξύ βάρβαρη τα θέματά τους και ποτέ μέχρι εκείνη τη στιγμή σε οποιαδήποτε επικοινωνήστε με τους υπόλοιπους Έλληνες, θα μπορούσε να διατηρηθεί ελληνική γλώσσα, τις παραδόσεις και τα εξαιρετικά ελληνικά συνείδηση; Φαίνεται παράξενο σε κάθε λογική άποψη του θέματος, ξένη προς κάθε ιστορική απόφαση και ούτως ή άλλως θα ήταν εντελώς πέρα από την κατανόηση των αρχαίων Ελλήνων.
Μπορεί να αναφερθεί ότι μετά τους Περσικούς Πολέμους, πολλοί Macedoni¬ans πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και καταγράφονται ως νίκη γεγονότα χωρίς οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει κατά την επιλεξιμότητά τους για να ανταγωνιστεί, ούτε ήταν ποτέ εκεί την παραμικρή αμφιβολία κατά τα επόμενα χρόνια της ελληνικής τους ιθαγένειας , τα οποία μόνα τους δικαιούνται να εισάγετε τις λίστες. Έτσι, σύμφωνα με τον συγγραφέα της Λατινικής Solinus, εγγονός του Αλέξανδρου Αρχέλαος αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες και κέρδισε τα τέσσερα άλογο άρμα race.29 Διόδωρος αναφέρει επίσης το Μακεδονικό Cleiton, κερδίζοντας τον αγώνα Furlong στην 113η Olympiad.30
Από καιρό του Φιλίππου, όταν ήρθαν οι Μακεδόνες σε άμεση επαφή με τους Έλληνες από τις δημοκρατίες της πόλης και εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος σε μεγάλους αριθμούς που πάντα πήγαν στα ιερά ως Έλληνες και πήρε μέρος στους Πανελλήνιους αγώνες στο πλαίσιο αυτής της ταυτότητας. Καμία καταγγελία δεν τέθηκε ποτέ, ακόμη και από τις αντι-μακεδονική ρήτορες της Αθήνας, ο οποίος θα είχε υπέροχο υλικό για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης κατά τη βεβήλωση της Ελληνικής ιερά και ρυπογόνων ελληνικές παραδόσεις από βαρβάρους (αν αυτό ήταν ένα ζήτημα όχι των ηγεμόνων των Αργεαδών, αλλά των κοινών Μακεδόνων), είχε πίστευαν ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες.
Παρουσία του Αλεξάνδρου στην Ολυμπιάδα και τη νίκη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να ήταν το μεγάλο γεγονός της χρονιάς, συζητείται παντού από τους συμμετέχοντες την επιστροφή στην πατρίδα τους. Έτσι ο Αλέξανδρος έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα ως προερχόμενα από μια απομακρυσμένη χώρα μέχρι τώρα άγνωστη στους περισσότερους Έλληνες, ως Ολυμπιονίκη, αλλά και ως απόγονος των Τημενιδών του Άργους.Δημιούργησε έτσι μεγάλωσε πολύ δημοφιλές και φιλο-Ελληνική συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων, noised στο εξωτερικό από την Αθήνα και τη Σπάρτη, όχι μόνο αύξησε τη δημοτικότητά του, αλλά κράτησε την εντύπωση νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ζεστό στη μνήμη των Ελλήνων.
Η ανάμνηση του διαγωνισμού Αλεξάνδρου στην Ολυμπία διατηρείται ζωντανή ως ένας διάσημος Πανελλήνιο εμφάνιση αναμφίβολα κινήθηκε ο Πίνδαρος να αφιερώσει θαυμάσια στίχους του. Τα θραύσματα διατηρημένα με μεταγενέστερους συγγραφείς δώσει κάποια υπόδειξη της ομορφιάς στην εν λόγω ακρωτηριασμένα text.31
Ένας από τους αρχαίους συγγραφείς μας λέει ότι ο Πίνδαρος πήγε να μείνει στην Μακεδονία και φιλοξενήθηκε από Alexander.32 Κανείς δεν ξέρει αν έγραψε το εγκώμιό του, εκείνη την εποχή, αλλά αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως βέβαιο ότι το έγραψε μετά τους Περσικούς Πολέμους και κατά το χρόνο όταν ο βασιλιάς είχε γίνει ένας δημοφιλής αριθμός σε όλη την Ελλάδα. Γι 'αυτό και αναφέρεται ως ένα «εγκώμιο» και όχι μια «ωδή». Όλο το ίδιο πράγμα, δεν μπορούμε να συμπεράνουμε από αυτό ότι ο Αλέξανδρος πήρε απλά μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς να δηλωθεί ένας νικητής, ή ότι πράγματι αυτό το εγκώμιό δεν έχει καμία σχέση με του έχουν συμμετάσχει σε αυτές. Η αλήθεια του θέματος είναι ότι ο Ηρόδοτος αρκείται στο να αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος δεμένα για την πρώτη θέση στην κούρσα Furlong, χωρίς να αναφέρει αν αναδείχθηκε νικητής. Αλλά, όπως έχουμε ήδη πει, ο Ηρόδοτος εξιστορεί το περιστατικό όχι ως αναφορά το τι συνέβη στην Ολυμπία, αλλά και αποκαλύπτοντας τον Αλέξανδρο ως Έλληνας. Φαίνεται ότι οι τελευταίες τρεις γραμμές surviring δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι το εγκώμιο, αν πράγματι δεν ήταν στην πραγματικότητα μια ωδή, τιμά τη μνήμη της νίκης του Αλέξανδρου στην Ολυμπία. Διαφορετικά, θα είναι ένα από τα έργα του Πινδάρου, είναι αδύνατο να καταλάβουμε τι σημαίνει ένα κατόρθωμα (καλοϋ ΕΡΓΟΥ), η οποία πρέπει να τραγουδήσει στο "πιο όμορφα τραγούδια» «καλλίσταις άοιδαΐς» για να εξασφαλίσει την αθανασία της φήμης του.
Στην πραγματικότητα αυτό το εγκώμιο του Πινδάρου έκαναν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο για να δώσει πανελλήνια φήμη για την είσοδο του Αλεξάνδρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και φαίνεται να έχει πολύ καλά γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στα νεότερα χρόνια. Ειδικότερα ήταν ένα φτερό στα καλύμματα των απογόνων του Αλεξάνδρου του Μακεδόνα θρόνου και αυτή η ιερή κληρονομιά της οικογένειας πρέπει να έχουν ενθουσιασμένος τη ζωντανή φαντασία και την εθνική υπερηφάνεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου από μικρή ηλικία. Έτσι αργότερα, διαπιστώνουμε ότι είχε ένα απέραντο θαυμασμό για τον Πίνδαρο, όχι μόνο ως ένα μεγάλο Έλληνα ποιητή, αλλά επειδή είχε τιμηθεί προγόνου του Αλεξάνδρου του Α με αυτή την ωδή.Αργότερα, πηγές αναφέρουν ότι, κατά την παραγγελία Θήβα να ισοπεδώθηκαν, ο Μέγας Αλέξανδρος γλίτωσε μόνο το σπίτι του Πινδάρου, επειδή ο μεγάλος λυρικός ποιητής είχε απαθανάτισε τον προκάτοχό του Αλέξανδρο I.33 Είναι αλήθεια ότι αυτή η ιστορία δεν είναι πουθενά σχετίζονται με τους μετέπειτα ιστορικοί, όπως ο Αρριανό, Πλούταρχο, ο Διόδωρος, κ.λπ., γράφοντας για τον Μέγα Αλέξανδρο. Αλλά ακόμη και αν το ανέκδοτο προέρχεται από κάποια άλλη πηγή εξαφανιστεί δείχνει ότι η παράδοση του κατόρθωμα του Αλεξάνδρου στην Ολυμπία κρατήθηκε πράσινο για αιώνες από τον Πίνδαρο, ότι αθάνατο βάρδος της Ολυμπιακής νίκες.
Απόστολος Δασκαλάκης,
Ο Ελληνισμός των Μακεδόνων
Σελίδες 157-163
ΙΜΧΑ, 1963
Για μόνο δίκαιη χρήση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!