Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Συναυλίες, εργαστήρια και πολλές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ονειρούπολη Δράμας


Σε γιορτινούς ρυθμούς κινείται η πόλη της Δράμας και το χριστουγεννιάτικο χωριό της «Ονειρούπολης» συνεχίζει να προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες από την περιοχή και τους γύρω νομούς. Και αυτό το τριήμερο έχουν προγραμματιστεί πλούσιες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με αποκορύφωμα τη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Παπαδόπουλου, το απόγευμα της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα για σήμερα και το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί:

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

9:00 – 21:00 Εργαστήρι Τεχνολογίας. Το Τμήμα Μηχανολόγων Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, παρουσιάζει «Το Σπίτι των Ρομπότ» παίξε και εσύ με τα Lego Mindstroms. Προσοχή! Προσοχή! Πανέξυπνα ρομποτάκια Lego Mindstroms έχουν καταλάβει το εργαστήριο τεχνολογίας της «Ονειρούπολης». Παρακαλούνται όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά να πάνε γρήγορα για να εξερευνήσουν τον χώρο και να μιλήσουν με τα ρομποτάκια για να ανακαλύψουν τι θέλουν από την «Ονειρούπολη». Ήρθαν για να κλέψουν όλα τα δώρα ή για να παίξουν μαζί μας;

18:00 – 18:30 Κεντρική Σκηνή. Τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Δοξάτου παρουσιάζουν ντόπιους και Θρακιώτικους χορούς.

18:30 – 19:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτολίβους του Δήμου Προσοτσάνης παρουσιάζει χορούς από την ανατολική Ρωμυλία.

18:30 Δημόσια Βιβλιοθήκη Δράμας. Διάλεξη – ομιλία από την αρχαιολόγο κα. Βασιλική Πουλιούδη με θέμα «Ιστορικά και μυθικά στοιχεία από την αρχαία και Ρωμαϊκή Δράμα». Συνδιοργάνωση: Περιηγητική Λέσχη Δράμας, Δημόσια Βιβλιοθήκη Δράμας και Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας.

19:00 Μικρή Σκηνή. Οι Μικροί Κινηματογραφιστές είναι ένα κινηματογραφικό εργαστήρι που θα εισάγει τα παιδιά στη συναρπαστική διαδικασία της δημιουργίας μιας ταινίας. Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προβολή όλων των ταινιών σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Ωδείο. Εισήγηση: Γαβριήλ Τζαφκας.

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στο σπιτάκι του Παραμυθιού εκπαιδευτικοί και συγγραφείς θα αφηγηθούν ιστορίες με μάγισσες και ξωτικά... με μελωδίες μαγικές θα γράψουμε ευχές που θα στολίσουν το δέντρο των ευχών...

Θα πραγματοποιηθούν δύο παρουσιάσεις: 11 π.μ. και 4μ.μ.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:39 στην Κεντρική Σκηνή της «Ονειρούπολης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος» Δυτικής Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει χορούς της Μακεδονίας και από τα νησιά του Αιγαίου.
Την ίδια μέρα και ώρα 19:30 στην Κεντρική Σκηνή θα βρίσκεται ο γνωστός –αγαπημένος καλλιτέχνης Γιώργος Παπαδόπουλος.

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!