Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Τα μεγαλύτερα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του 2015

















Νερό στον Άρη, ίντερνετ από το διάστημα και ιδιωτικοί διαστημικοί πύραυλοι είναι μόνο μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε.


Το 2015 γίναμε αρκετά σοφότεροι για μια σειρά από πολλές ανθρώπινες προσπάθειες να φτάσουμε ένα βήμα παραπέρα στο διάστημα, την τεχνολογία, αλλά και την αντιμετώπιση διαχρονικών ερωτημάτων για τη δημιουργία του κόσμου.
Μάλιστα η χρονιά έκλεισε με ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην κούρσα του διαστήματος.
Ιδού λοιπόν μερικά από τα σπουδαιότερα νέα που μας έδωσε ο κόσμος της τεχνολογίας και της επιστήμης το 2015:
ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ




Λίγο πριν η NASA προχωρήσει σε μια τεράστια αποκάλυψη, έδωσε ένα σήμα που ανάγκασε όλο τον πλανήτη να μείνει καρφωμένος στις οθόνες του. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δεν άφησε κανέναν ανικανοποίητο κι έτσι στις 28 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ότι μετά από μελέτη φωτογραφιών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην επιφάνεια του Άρη υπάρχουν ίχνη από αυλακώσεις που προκάλεσε τρεχούμενο νερό. Οι γραμμές, που φτάνουν έως και εκατοντάδες μέτρα μήκος και πλάτος περίπου 5 μέτρων, εμφανίζονται κατά τη “θερμή” εποχή του πλανήτη και εξαφανίζονται όταν πέφτει η θερμοκρασία.
ΕΥΧΗ Η ΚΑΤΑΡΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ DNA;




Ως κορυφαίο επίτευγμα της χρονιάς ανακύρηξε το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Science την τεχνική γονιδιακής επεξεργασίας CRISPR. Αν και δεν ανακαλύφθηκε φέτος, η μέθοδος CRISPR φανέρωσε μόλις το 2015 τις εντυπωσιακές δυνατότητές της να επεμβαίνει στο DNA με πιο ακριβή τρόπο από κάθε άλλη τεχνική έως τώρα. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει δημιουργήσει σκύλους και πρόβατα με έξτρα μύες και κατσίκες με μακρύ τρίχωμα, ενώ σειρά μπορεί να έχουν κοτόπουλα που δεν μεταφέρουν τη γρίπη των πτηνών και κατοικίδια ζώα που δεν προκαλούν αλλεργίες. Εδώ όμως αρχίζουν και τα ηθικά προβλήματα. Έως πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος όταν παίζει με την ίδια τη φύση;
ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ: Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ







Διαβάστε όλη τη λίστα με τα μεγαλύτερα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του 2015 στο fortunegreece

Πηγή: fortunegreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!