Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Τρεις μεταποιητικές επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη - 11.500 λουκέτα από την αρχή της κρίσης


Τις 11.500 έφτασαν από την αρχή της κρίσης οι μεταποιητικές επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο στη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα κλείνουν τρεις καθημερινά, δήλωσε μιλώντας στον Alpha 96.5 ο πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

"Θεωρούμε ότι είναι γύρω στις 17.000-18.000 επιχειρήσεις στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, οι οποίες όμως είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση", εξήγησε, υπογραμμίζοντας ότι πριν από το 2010 οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις έφταναν τις 23.000.

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε τα παράπονα των βιοτεχνών για τις κυβερνήσεις διαχρονικά, τονίζοντας ότι η μεταποίηση "είναι αυτή η οποία χάνει θέσεις εργασίας καθημερινά, απολύοντας προσωπικό και κλείνοντας επιχειρήσεις".

"Όταν το ελληνικό κράτος ψάχνει ισοδύναμα, πάντα τα ψάχνει στον ιδιωτικό τομέα. Πλέον ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει άλλα να δώσει. Στο τέλος θα έχουμε ένα δημόσιο που θα δαπανά δίχως να έχει να εισπράξει", προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, προτείνοντας ως λύση την ώθηση στη μετατροπή των επιχειρήσεων σε εξαγωγικές και τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην παραμεθόριο στο βορρά, όπου θα υπάρχουν αντίστοιχα φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα, με την υποχρέωση να προσλαμβάνουν προσωπικό ανέργους ακρίτες.


Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!