Σε 20 ημέρες με διαδικασίες εξπρές η πώληση της ΕΛΒΟ

Σε 20 ημέρες με διαδικασίες εξπρές η πώληση της ΕΛΒΟ

Βγήκε στον «αέρα» ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός με τη διαδικασία της ελεύθερης διαπραγμάτευσης για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων ΑΕ (ΕΛΒΟ), που τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το 2014.


Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τη διαδικασία της ελεύθερης διαπραγμάτευσης, ενώ όσοι θέλουν να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά, θα πρέπει να το κάνουν εντός 20 ημερών, δηλαδή το διάστημα από 14 Φεβρουαρίου έως και 3 Μαρτίου 2019.

Ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας είναι οι αρμόδιοι της ελληνικής κυβέρνησης, για τη διαχείριση του διαγωνισμού. Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες επαφές με υποψήφιους επενδυτές.


Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους, που φτάνουν σήμερα τους 320 ανθρώπους, προγραμματίζονται διαδικασίες μετάταξης, για μερικούς εκ των οποίων συγκεκριμένα σχεδιάζεται μετάταξη στον ΟΑΣΘ.

Ο διαγωνισμός αφορά στο σύνολο της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Τα περιουσιακά στοιχεία αποτελούνται από ακίνητα, κτιριακές εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης, εξοπλισμός και Δικαιώματα Πνευματικής και Βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, τα περιουσιακά στοιχεία θα μεταβιβασθούν «όπως είναι και βρίσκονται» και συγκεκριμένα στην πραγματική και νομική κατάσταση και τοποθεσία που θα βρίσκονται την ημέρα υπογραφής της Σύμβασης. Διευκρινίζεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία θα εκποιηθούν με τον εξοπλισμό που διαθέτουν, καθώς και με το σύνολο των διαθέσιμων αρχείων τους, εφ’ όσον αυτά υφίστανται, τη στιγμή που θα υπογραφεί η Σύμβαση.

Όπως προαναφέρθηκε, ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και η κάθε προσφορά που θα κατατεθεί, δεσμεύει τον διαγωνιζόμενο για διάστημα 12 μηνών από την ημερομηνία, που την υπέβαλε. Υπάρχει, ταυτόχρονα, το ενδεχόμενο παράτασης της προσφοράς, για διάστημα έως και 6 μήνες, αφού πρώτα κατατεθεί έγγραφη δήλωση του εκκαθαριστή προς το διαγωνιζόμενο, που έχει υποβάλλει αρχικά την πρόταση.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΒΟ έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από το 2014. Ο πρώτος διαγωνισμός που έτρεξε, ακυρώθηκε, ενώ ο δεύτερος δεν έφερε αποτέλεσμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις