Παραλήρημα Βούλγαρου υπουργού

Ο Μοσκόφσκι ανέφερε ότι εδώ και τρεις εβδομάδες Βούλγαροι οδηγοί που έχουν εγκλωβιστεί στο ελληνικό έδαφος ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες, κοιμούνται στα φορτηγά τους, δεν έχουν τρόφιμα και νερό

Κλιμακώνεται ο ελληνοβουλγαρικός «πόλεμος» μεταξύ Ελλήνων αγροτών από τη μια και Βούλγαρων οδηγών φορτηγών από την άλλη, για τέταρτη μέρα σήμερα στον Προμαχώνα.

Με μια βαρύτατη επίθεση αντέδρασε ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, Ιβάιλο Μοσκόφσκι, όταν το βράδυ της Τετάρτης πήγε στον μεθοριακό σταθμό Κούλατα, απέναντι από τον Προμαχώνα, και δεν βρήκε ανταπόκριση για διάλογο από τους Ελληνες αγρότες.

«Δεν μπορώ να μιλήσω με 50 ''μεθυσμένους'' αγρότες», δήλωσε και κατηγόρησε τις ελληνικές Aρχές ότι δεν ελέγχουν την κατάσταση, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε... χτύπησε σε βράχο. «Μια χώρα που δεν μπορεί να ελέγξει 50 ''μεθυσμένους'' οδηγούς, τι χώρα είναι;», αναρωτήθηκε. Παράλληλα, κάλεσε την Ανγκελα Μέρκελ «να έρθει εδώ και να δει μια χούφτα Ελληνες να χλευάζουν, να κοροϊδεύουν χιλιάδες Ευρωπαίους» και σημείωσε με νόημα ότι «οι σχέσεις καλής γειτονίας Βουλγαρίας και Ελλάδας δέχονται ισχυρά πλήγματα».

Φανερά ενοχλημένος από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα, ο Μοσκόφσκι ανέφερε ότι εδώ και τρεις εβδομάδες Βούλγαροι οδηγοί που έχουν εγκλωβιστεί στο ελληνικό έδαφος ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες, κοιμούνται στα φορτηγά τους, δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο, δεν έχουν τρόφιμα και νερό.

Σε νέα χτεσινή του δήλωση ανέφερε ότι έχει διασφαλιστεί ένας διάδρομος, μέσω της ΠΓΔΜ, για τα βουλγαρικά φορτηγά που παραμένουν στην ελληνική πλευρά και ότι «όποιος θέλει να πάει στην Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί εναλλακτικές διαδρομές».

Από τη Φιλιππούπολη, όπου βρέθηκε χθες, ο υπουργός Οικονομίας της γειτονικής χώρας, Μπόζινταρ Λουκάρσκι, δήλωσε ότι η Βουλγαρία θα εγείρει αξιώσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τις οικονομικές ζημιές που αποτελούν απόρροια του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από Ελληνες αγρότες.

Ο διάλογος
Η θέσπιση του μητρώου αγροτών και μια βελτιωμένη πρόταση για το Ασφαλιστικό μπορούν να αποτελέσουν τα κεντρικά σημεία για να υπάρξει ένας συμβιβασμός με την κυβέρνηση, λένε γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές προσδιορίζοντας για την ερχόμενη Δευτέρα τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα χθες, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην όσο πιο πλατιά αντιπροσώπευση των αγροτών που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση αυτήν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις